Een rotstuin laat de schoonheid van alle bloeiende bloemen volledig tot zijn recht komen. Tussen rotsblokken en allerlei kussenvormende vaste planten vallen de voorjaarsbloeiers veel meer op dan in een border, waar ze tussen het jonge groen van vaste planten nu min of meer verdwijnen. Bovendien kun je in een rotstuin op een klein oppervlak verschillende licht- en bodemomstandigheden creëren zodat elk voorjaarsbloeiertje een geschikt plekje vindt. Je kunt ook een stapelmuurtje maken en de planten in de holtes en bovenop het muurtje zetten. Wij geven je enkele tips voor rotstuinen en stapelmuurtjes:

1. Een helling is geschikt om met zwerfstenen een rotstuin aan te leggen. In de holtes kun je later planten zetten. Een rotstuin op een helling dient alleen ter decoratie, het is geen keermuur.
2. Kussenvormende vaste planten vullen een rotstuin zeer snel. Laat de aarde altijd enkele dagen ‘inzakken’ voor je de bovenkant van de muur beplant.
3. De stenen van een stapelmuurtje worden niet door specie bijeengehouden maar door het gewicht van de stenen. Grotere stenen die dieper in de grond zitten, maken de muur stabiel. Kleinere muren, bijvoorbeeld langs een border, kun je zelf aanleggen. Het plaatsen van de stenen vraagt creativiteit, geduld en tijd. Achter de muur zorgt een mengsel van aarde en kiezels voor drainage.

Lees meer  Dahlia’s zaaien