Heeft je tuin voeding nodig? Lees onze tips voor tuinbemesting.

Een tuin geeft alleen een mooi resultaat als de planten voldoende voeding krijgen om te kunnen groeien en bloeien. Niet elke plant stelt dezelfde eisen aan grondsoort en meststof. Daarom zetten we de eisen die bepaalde plantengroepen stellen voor je op een rij.

Tips voor tuinbemesting:

– Borders en hagen Geef rond maart en in juni een algemene kunstmest of gedroogde koemest. Breng in het voorjaar ook compost aan.

– Gazon Speciale gazonmest is een prima tuinbemesting. Het bevat meer stikstof voor een goede groei. Strooi er wat van in het voorjaar, begin zomer en rond augustus; geef in oktober eventueel herfstmest met extra kalium.

– Rozen Geef in de lente koemest of rozenmest met extra magnesium en mulch de grond met compost. Bemest na de eerste bloei opnieuw; geef doorbloeiende rozen eventueel nogmaals een beetje.

– Kuipplanten en eenjarigen Tuinbemesting voor terras- en balkonplanten bevat meer kalium voor een goede bloei. Je kunt bij het oppotten mestkorrels of kegeltjes met langzame afgifte gebruiken of anders eens per 1 à 2 weken wat opgeloste mest in het gietwater geven. Stop bij kuipplanten rond augustus met mesten, zodat nieuwe scheuten kunnen afharden.

– Tomaten Speciale tomatenmest bevat extra kalium (ook prima voor andere vruchtgroenten en zomerbloeiers). Geef wekelijks wat in het gietwater.

Lees meer  Sneeuwklokje maakt zich op voor de bloei