Ontwerper Frank ter Hedde ontwierp een tuin met kikkers, veel planten en een tuinhuis zien. Een vijver vol kikkers was wat de vrouw des huizes het allerliefst wilde. Verder moesten er veel planten komen en een berging. Nu is het multifunctionele tuinhuis de blikvanger. 

“De vrouw is iemand die het liefste de hele dag in de tuin zit. Ze wilde een echte plantentuin.” aldus Frank ter Hedde die de tuin ontwierp en zelf ook aanlegde. “Haar hoofdwens was een vijver, ze is namelijk dol op kikkers. Hij wilde vooral rust, vandaar het gazon.” Frank greep zelf de kans om van de berging iets bijzonders te maken, hij combineerde diverse functies. Zo kwam er een verhoogd ‘eiland’ van robiniahout met een ‘opberghuisje waar je ook kunt zitten’ en een kaskast; een kas in de vorm van een kast.

Vanaf de zwevende bank is er goed zicht op de vijver en het waterleven. 

De strakke vijver vormt een mooi contrast met de weelderige beplanting. 

Vanuit de woning loop je via de pergola – die uiteindelijk begroeid zal zijn met Akebia en Clematis montana ‘Rubens’ – de tuin in. 

De zwevende bank bij de vijver vormt een mooi element in de tuin. 

Aan de voorkant van het multifunctionele tuinhuis is een heerlijke plek om te zitten, aan de achterkant is de ingang van de berging. 

Details

Soort: achtertuin
Grootte:
ruim 20 m diep
Ligging:
zuiden
Woning: gemoderniseerde jaren ’30 woning
Bewoners: een stel van middelbare leeftijd zonder kinderen
Wensen:
vijver met kikkers, plantentuin, berging, terras achter in de tuin
Bijzonder:
stadstuin

Lees meer  Sfeervolle en groene binnentuin

Tuinontwerp

Frank ter Hedde De Vrije Ruimte
Fonteinkruidstraat 47
6841 KA Arhnem
www.devrijeruimtearhnem.nl