Tuinontwerper Jacqueline Volker ontwierp deze showtuin bij Buiter Beton in Balkbrug. Deze tuin heeft een serre en buitenkeuken, want wat is er nu fijner dan tijdens een mooie zomerdag buiten te koken, eten en loungen? Bij wat minder goed weer is het ook in de serre heerlijk toeven. En ook al zit je dan binnen, je hebt hier toch het echte buitengevoel! 

 

Duostone/vtwonen buitentegels

De stoere XL tegels (in deze tuin) voor buiten zijn verkrijgbaar in diverse unikleuren en hippe designs. Het zijn echte mix & match-tegels want je kunt ze op allerlei manieren met elkaar combineren. Daarnaast zijn de ook heel praktisch. Van mos- en algengroei heb je bij deze keramische tegels geen last, en mors je eens een keer dan zijn de tegels net zo gemakkelijk schoon te maken als de vloertegels binnenshuis.
Andere voordelen zijn:

  • De buitentegels behouden hun kleur,
  • De tegels zijn licht van gewicht omdat ze zijn verlijmd op een onderlaag van Serafoam®, een gaskeramiek van volledig gerecycled materiaal,
  • De keramische tegels kun je verwerken zoals betontegels; specie of lijm heb je er niet voor nodig.

 

Lifestyle en cooking, dáár gaat het hier over. Want wat is er nu leuker dan zelfgeplukte tomaten en kruiden te bereiden in een buitenkeuken?

 

Het eikenhouten schaduwdak boven het eetgedeelte zal na verloop van tijd zijn begroeid met een druif en wildbloeiende blauweregen. 

 

Ook de buitenkeuken is een ontwerp van Jacqueline. 

 

Eetbare bloemen

De door Jacqueline zelf ontworpen buitenkeuken – die vanuit de serre doorloopt naar buiten – neemt in deze tuin een belangrijke plek in. “De keuken ligt meteen recht van de ingang, daar wordt direct de aandacht naartoe gezogen. Lifestyle en cooking, dáár gaat het hier over. Want wat is er nu leuker dan zelfgeplukte tomaten en kruiden te bereiden in een buitenkeuken?” Hiermee speelt Jacqueline op een luxe manier in op de trend van het moestuinieren. De tuin bevat daarom ook een plantvak vol daglelies – een vaste plant met eetbare bloemen – en veel verschillende kruiden. “Bij de ingang van de tuin, aan de kant van de keuken, ligt een verhoogde border met kruiden zoals tijm en rozemarijn. Ze staan er in de volle zon. Lekker om hier met je hand doorheen te gaan.”

Lees meer  Optische trucjes in de tuin

 

De L-vormige vaste bank biedt in de loungehoek veel zitplaatsen. 

 

Zowel binnen als buiten gaat het om kleurgebruik, sfeer, ruimtelijke verhoudingen, leefbaarheid en routing.

 

 

Op een luxe manier is er ingespeeld op de trend van het moestuinieren. 

 

De moderne serre met glazen schuifpui vormt een heerlijke beschutte plek. 

 

Details

Soort: showtuin
Grootte: 9 x 9m
Locatie: Buiter Beton in Balkbrug, Overijssel
Website: www.buiterbeton.nl 
Wensen: serre, vtwonen buitentegels, binnen-buitengevoel, lifestyle beleving, weinig onderhoud
Bijzonder: de dessintegels zijn afgewisseld met tegels met een houtlook

 

Tuinontwerp

Jacqueline Volker, StyleGardens
www.stylegardens.nl

 

Fotograaf

Frans de Jong

 

Bekijk ook: