Tuinseizoen abonnees ontvangen deze week het nieuwe januarinummer in de brievenbus. Met deze eerste editie van het nieuwe jaar beginnen we ook met iets speciaals. De folie waarin je magazine wordt verstuurd, is namelijk vervangen voor suikerriet folie.

Steeds meer houden we rekening met duurzaamheid en proberen we betere keuzes te maken voor het klimaat. In Tuinseizoen las je al vaker over duurzaam tuinieren. We zijn dan ook erg blij dat ons magazine nu milieuvriendelijker bij je thuisbezorgd kan worden.

Suikerriet folie is voor 80% geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en daardoor veel duurzamer dan de oude folie. De folie heeft het Vinçotte OK biobased certificaat met vier sterren en is volledig recyclebaar. Je kunt de suikerriet folie dus in de plasticafvalbak gooien, waarna het hergebruikt kan worden. De kwaliteit en sterkte blijft hetzelfde, dus je krijgt jouw magazine nog steeds netjes thuisbezorgd.

Onze bijdrage aan een beter klimaat

Niet alleen bij Tuinseizoen maar ook de andere magazines van onze uitgeverij Vipmedia Publishing worden in suikerriet folie verstuurd. Vipmedia wil hiermee een bijdrage leveren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het afgelopen jaar maakte Vipmedia al een eerste stap naar een beter klimaat.

Betere toekomst

Afgelopen april is het nieuwe magazine Groener Wonen gelanceerd. Groener Wonen informeert en inspireert om duurzamere keuzes te maken. In het magazine krijg je antwoord op vragen als ‘Hoe kan ik energie in en rondom huis besparen?’, ‘Hoe zorg ik voor een duurzame en diervriendelijke tuin?’ en ‘Is het slim om nu al mijn cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp?’. Daarnaast vind je er ook heerlijke vegan recepten. Groener Wonen is er voor iedereen met een groen hart die zich richt op een betere toekomst voor volgende generaties. Meer weten over het magazine? Kijk dan op Groenerwonen.com.

Lees meer  TuinSeizoen januari-februari