De winter is in volle gang en door de kou zien de meeste tuinen er maar kaal uit. Uiteraard hoort dit bij het seizoen, maar dit betekent niet dat jij niet het hele jaar door toch het meeste uit je tuin kunt halen. Wist je dat je namelijk gemakkelijk online planten kunt bestellen die zelfs tijdens de winter mooi groen blijven? En dat niet alleen, dit is ook het perfecte seizoen om alvast te beginnen met een moodboard en kleine stekjes die je zodra de zon weer doorbreekt in je tuin kunt planten, zodat je in de vroege lentemaanden alvast kunt genieten van meer groen.

De mooiste winterplanten

Groen is goed voor je, ze hebben een rustgevend effect op je humeur, verfrissen de lucht in je binnen- en buitenruimtes en bijna niets geeft zo’n voldaan gevoel als je eigen planten zien groeien en bloeien! Wij hebben een aantal mooie tuinplanten voor je op een rijtje gezet, zodat je het hele jaar door van alle voordelen van groen in de tuin kunt genieten.

Bonte kleuren

Hou jij wel van een beetje extra kleur in de tuin? Dan is de Camelia de perfecte winterharde plant voor jouw tuin. Deze mooie struik komt oorspronkelijk uit Azië en blijft het hele jaar door groen, en het grote voordeel van de Camelia is dat ze vanaf februari al de mooiste roze, rode of witte roosachtige bloemen heeft die wel blijven bloeien tot september. Het is een makkelijke tuinplant die weinig extra verzorging nodig heeft.

Vol en groen

Ben jij op zoek naar een volle struik die het goed doet in zowel een mooie plantenpot als in de grond? Kies dan voor de bladhoudende Skimmia struik. Haar mooie glanzende dikke bladeren geven een vol effect, perfect om die kale hoek in de tuin op te vullen. De struik komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en kan tot wel een meter hoog worden!

Lees meer  Zo fleur je je balkon op deze lente

Met de kerst al bloemen in de tuin

Geef jouw tuin een vrolijke boost met de Helleborus, deze sterke plant wordt ook wel kerstroos genoemd omdat ze begin december al begint te bloeien. De plant komt oorspronkelijk uit de Oostelijke Alpen en blijft zelfs bloeien met temperaturen tot -20 celsius! De Helleborus bloemen komen in verschillende kleuren, maar let er wel op dat de bloemen en bladeren giftig zijn – dus zorg ervoor dat je kleintjes of huisdieren er niet stiekem een hapje uitnemen!

populaire tuinplanten

Geen kale heg meer

Een van de nadelen van het winterseizoen is dat de kale bomen en struiken ervoor zorgen dat je ineens heel veel inkijk in huis hebt. Gelukkig kun je dit voorkomen met de Glansmispel, een wintervaste plant die het geweldig doet als struik of haag. En helemaal bijzonder, de bladeren zijn prachtig rood – weer eens wat anders dan een groene buxus. De wintergroene Glansmispel komt oorspronkelijk uit Azië, is ontzettend gemakkelijk in de verzorging en kan tot wel 2,5 meter hoog worden.

Geniet volop van je tuin in de wintermaanden met deze fijne wintervaste planten, die je zelfs online kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen (zodat je zelf niet de kou in hoeft!). Lees je wel goed in over hoe je het beste voor de planten kunt zorgen zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.