Voor hun koikarpers wilden de bewoners een nóg grotere vijver dan ze al hadden. Zo ongeveer de hele achter- en zijtuin wordt nu ingenomen door water. Met achterin de tuin een overkapping met buitenhaard, die via grote staptegels is te bereiken.

De bewoners zijn echte vijvermensen, dat is aan de tuin wel te zien. Omdat koikarpers altijd tussen de waterplanten gaan zitten en deze helemaal opeten, heeft deze vijver weinig planten. Filters, luchtpompen en uv-filters houden het water schoon en zorgen voor voldoende zuurstof. De overkapping is vanuit het huis gezien een eindpunt en leuk om naar te kijken.

De staptegels om er over het water naartoe te lopen, zorgen voor een avontuurlijk gevoel. Het lijkt alsof je alleen via staptegels bij de overkapping kunt komen, maar dat is niet zo; er loopt ook nog een pad langs de vijver.

Natuurlijke materialen
De ontwerper: “We hebben gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen, namelijk Schellevis betontegels en hardhout. De bamboes achterin de tuin geven een mooi effect langs het water. Grondspots zorgen hier voor een leuk lichtspel, vooral als de bamboes bewegen door de wind. Onder de staptegels zitten ook lampjes. Deze schijnen richting het water waardoor het ’s avonds lijkt alsof de tegels op het licht drijven. ’s Avonds is de tuin echt op zijn mooist!’’

Details

Soort: Achtertuin
Grootte: Klein (<100 m2)
Ligging: Noord

Gegevens ontwerper

Abrahams hoverniers
Hakvoortseweg 17
5084 HB Biest-Houtakker
www.janabrahams.nl
info@janabrahams.nl

Lees meer  Tuinontwerp: Eten en lezen tussen het groen