Vlinders zijn er volop in de zomermaand juli. Dit komt omdat het koudbloedige dieren zijn die pas kunnen vliegen als ze zich hebben gewarmd aan de zon.

Waardplanten
Vlinders leven maar kort: voor veel soorten is het na een week of drie al gedaan! Natuurlijk hebben ze daarvoor al een leven als rups gehad. Vlinders zetten hun eitjes af op een waardplant, een plant waarvan de uitgekomen rupsen later volop kunnen eten. Brandnetel bijvoorbeeld is een belangrijke waardplant voor kleine vos, dagpauwoog, landkaartje en atalanta.

vlinder in de tuin

Nectarrijke planten voor vlinders
Hebben de rupsen zich eenmaal ontpopt tot vlinder, dan gaan ze op zoek naar nectar in bloemen. Sommige vlinders, zoals de atalanta, eten graag rottend fruit. De vlinders hebben veel energie nodig om te kunnen vliegen en om eitjes te leggen zodat er weer een nieuwe generatie rupsen en vlinders ontstaat.

dahlia-en-vlinder

Vlinders overwinteren
Een enkele soort trekt in de winter weg om in warmere oorden te overwinteren, andere soorten overwinteren als pop of rups, maar er zijn ook soorten die overwinteren tijdens een winterslaap. Het citroenvlindertje hangt aan een tak of blad en kan zelfs bij temperaturen onder nul op deze manier overleven.

http://www.tuinseizoen.com/question/hoe-krijg-je-meer-vlinders-in-de-tuin/

Nog meer vrolijke beestjes in je tuin? Plant ook wat bijenplanten in je tuin!

Lees meer  Wat bloeit er in juni?