Notenbomen worden over het algemeen erg groot, maar ’Broadview’ past ook in een niet al te kleine tot middelgrote tuin. Bovendien produceert dit ras al op jonge leeftijd lekkere walnoten, zelfs zonder dat er een andere notenboom als bestuiver nodig is.

Niks zo lekker als walnoten uit eigen tuin. Een gewone walnotenboom (Juglans regia) kan wel 30 m hoog worden en het duurt járen voordat hij noten geeft.

Notenboom voor een kleine tuin
Voor een kleinere tuin is Juglans regia ’Broadview’ beter geschikt; deze wordt maximaal 10 tot 15 m hoog en geeft al op jonge leeftijd een flinke oogst. Over het algemeen zijn walnoten kruisbestuivers, zodat je twee verschillende rassen moet aanplanten om noten te krijgen. Ook bij ’Broadview’ geeft kruisbestuiving de beste opbrengst, maar nodig is het niet: deze boom vormt namelijk ook noten zonder dat hij bestoven wordt!

Notenboom planten
Wil je zelf een notenboom planten? Ze worden bijna altijd uit de volle grond geleverd. Je kunt ze dus planten als de boom in rust is (na het afvallen van het blad), ongeveer van november tot begin maart. Hoe eerder je aanplant, des te meer tijd heeft de boom om aan te slaan voordat hij in de lente weer uitloopt.

Lees meer  Bloembollen in klassieke tuin