Geniet je het liefst de hele lente en zomer van jouw tuin? Dan is het fijn als je ook beschikt over openslaande deuren naar je tuin toe. Zo kun je extra genieten van je tuin, doordat deze nog makkelijker toegankelijk is. Tegelijkertijd kun je zomers het warme gevoel van buiten naar binnen halen en je huis door laten lopen in de tuin. Zo creëer je veel extra ruimte en krijg je het zomerse gevoel in huis. Openstaande deuren creëren optisch gezien meer ruimte in huis en geniet je ook in het najaar nog van de tuin. Maar welke tuindeuren sluiten hier dan het beste op aan en wat zijn de voordelen van zulke deuren in huis?

De voordelen van openslaande tuindeuren

Openslaande deuren bieden veel verschillende voordelen voor zowel je huis als de tuin, maar wat zijn deze voordelen precies? Als eerste passen ze bijna overal. Je hoeft namelijk niet te beschikken over een hele grote gevel. Zelfs in een klein of smal huis passen ze al. Tevens hebben ze een heel mooi uiterlijk en vindt je ze in verschillende materialen en stijlen waardoor je precies de stijl kunt kiezen die jij mooi vindt en bij je huis past. Tevens zorg je er met openslaande deuren voor dat je het buiten gevoel echt naar binnen haalt. Zo heb je een mooi overzicht van je tuin, daar heb je dus ook in de winter profijt van.

Openslaande deuren of een schuifpui

In plaats van openslaande deuren kiezen veel mensen bijvoorbeeld ook voor een schuifpui, het verschil kun je goed zien op een kozijnen webshop. Het grote verschil zit hem ook vooral in het feit dat deze meer ruimte biedt. De schuifpui is namelijk wat makkelijker te plaatsen wanneer je een kleinere woning en tuin hebt. Je raakt, omdat ze niet open draaien,  bijvoorbeeld geen ruimte kwijt aan je tuin of terras. Wel betekent dit dat een schuifpui niet volledig open kan zoals dit wel kan met openslaande deuren. Want met een schuifpui verdwijnt een gedeelte van de deur achter het glas. Wel kan het met harde windstoten makkelijker zijn om over een schuifpui te beschikken. Deze deuren kunnen namelijk niet hard dichtslaan.

Lees meer  Je tuin klaarstomen voor de zomer

Uit welke materialen kun je kiezen

Als je gaat voor openslaande deuren zijn er verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen. Verreweg de meest voorkomende materialen zijn hout, kunststof en aluminium. Deze drie verschillende materialen hebben allemaal hun eigen uitstraling en hebben net weer andere eigenschappen. Zo heeft hout veel onderhoud nodig, en kunststof juist weet niet. En aluminium is daarentegen ook weer heel onderhoudsarm en gaat lang mee, maar dat zie je ook terug in de prijs. Daarom is het belangrijk goed na te denken wat je graag wilt zien met betrekking tot je openslaande deuren en wat je hier voor over hebt.

De kosten van een openslaande deur

Zoals gezegd kan er dus veel verschil in de prijs zitten die je betaalt voor openslaande deuren. Dit verschil hangt dus voornamelijk af van het materiaal, maar openslaande deuren zijn zo en zo vaak wat duurder dan een schuifpui. De kosten hangen uiteraard ook af van de grootte van de deuren en de kwaliteit van bijvoorbeeld hang- en sluitwerk. Maar ook het model bepaalt steeds vaker de prijs.