Er zijn genoeg planten en kruiden die geneeskrachtig zijn of die kunnen helpen bij kwaaltjes. Natuurlijk kun je deze planten gewoon in je eigen tuin laten groeien of kweken in een pot. Wij geven een aantal voorbeelden van genezende planten en kruiden.

1. Roomse kamille

De bladeren en bloemen van deze plant zijn eetbaar. Van de bloemetjes kun je thee zetten. Kamillethee werkt ontspannend, krampstillend en bevordert de spijsvertering. Roomse kamille werkt heel mild en kan hierdoor ook voor kinderen gebruikt worden.

Aloe vera

2. Aloë vera

De gel die verstopt zit in de bladeren van aloë vera is verkoelend en werkt goed bij verbranding, eczeem, insectenbeten, wonden, huidziektes, psoriasis en acne. De plant heeft een antibacteriële werking waardoor wondjes sneller genezen

Munt

3. Munt

Munt bevordert de spijsvertering. De frisse geur van munt helpt tegen misselijkheid. Het zorgt voor een heldere geest en verbetert de concentratie.

Tip: Munt kun je gemakkelijk zelf kweken. Lees hier hoe!

Lavendel

4. Lavendel

Lavendel wordt veel gebruikt bij huidproblemen. De olie van lavendel is een ontsmettend middel dat gebruikt kan worden voor brandwonden, verbrandingen, acne, eczeem en wonden. Daarnaast is lavendel ontspannend en kalmerend en bevordert het een goede nachtrust.

Rozemarijn

5. Rozemarijn

Rozemarijn werkt ook goed tegen spijsverteringsproblemen en maagkrampen. Het is bacteriedodend en helpt bij koorts en griep. Je kan er heel gemakkelijk thee van maken. Daarnaast kun je rozemarijnolie aan een warm bad toevoegen; het is goed voor de huid en je krijgt er energie van.

Bekijk nog meer kruiden die je in je eigen tuin kunt kweken

Lees meer  Naar buiten met eenjarigen