Alliums ofwel sieruien staan prachtig in je tuin! Vind je het moeilijk om te kiezen? Lees hieronder welke Allium het beste bij jouw wensen past!

1. Beroemdheid

Ga jij voor een beroemdheid? Allium aflatunense is een van de bekendste sieruien met een grote, bolvormige bloeiwijze met tal van stervormige bloemetjes. De bloeitijd is mei/juni. Deze Allium bereikt een hoogte van 70 tot 90 centimeter.

Alliums op een rij

2. Stoere Allium

Neem jij een stoere Allium met flinke, dikke stelen en kogelronde paarse bloeiwijzen? Dan ben je met Allium ’Ambassador’ op de juiste plek. Deze bloeit in juni/juli. Deze Allium bereikt een hoogte van wel 150 centimeter.

Alliums op een rij

3. Nacht in de tuin

Wil je een beetje van de nacht in je tuin? Kies dan voor Allium christophii. Deze sierui wordt ook wel sterrenlook genoemd omdat de bloemetjes stervormig en erg puntig zijn. Samen vormen ze een bloeiwijze met een doorsnede van wel 20 centimeter. Hij bloeit in juni/juli. De hoogte is 40 tot 50 centimeter.

Alliums op een rij

4. Grote plant

Houd jij van grote planten in je tuin? Dan moet je zeker de Allium giganteum overwegen. Deze is de grootste onder de sieruien. Een echte blikvanger die hoog boven de andere borderplanten uittorent. De paarse bloeiwijzen hebben een doorsnede van zo’n 15 centimeter. Bloeitijd is juni/juli. Hoogte varieert van 150 tot 180 centimeter.

Alliums op een rij

5. Opzichtige Allium

Verlang jij naar een opzichtige Allium in de tuin? Kies dan voor de Allium ’Gladiator’. Deze heeft bloemen die nog groter kunnen worden dan tennisballen en is ook heel geschikt als snijbloem. De bloeitijd is juni/juli. De hoogte is 100 tot 125 centimeter.

Lees meer  Akeleien planten of zaaien

Meer lezen over alliums?