Dat groen gelukkig maakt én gezond is, daar zijn ook de bloembollentrends 2019 op gebaseerd. Bloeiende voorjaarsbollen zorgen hierbij voor een extra verrassing. Dit zijn de bloembollentrends van 2019!

De bloembollentrends 2019 zijn onderverdeeld in drie thema’s: 

  • Soft Landing
  • New Frontiers
  • Harvesting Elements

Bloembollentrends 2019

Bloembollentrend Soft Landing

De maatschappij wordt steeds harder en grimmiger. Heb je genoeg van deze negatieve energie? Laat het los door je eigen plekje te creëren waar je het van je afschudt. In het groen, met veel bloembollen. Deze trend werkt verzachtend en maakt je blij.

Zachte en vriendelijke kleuren voor rust

Je hebt er vast mee te maken gehad: negatieve mentaliteit. Harde, korte en onpersoonlijke communicatie is niets nieuws onder de zon. Maar niemand wordt hier blij van. Sterker nog, het zorgt ervoor dat we letterlijk gepamperd willen worden in zachtheid. Met zachte en vriendelijke kleuren in de tuin creëer je een rustige en fijne plek, die rust geeft en helpt de aanwezige negativiteit gedoseerd los te laten.

Bloembollentrends

Minder verharding

Verlang je er ook zo naar om lekker jezelf te verwennen met me-time waarin alleen genieten belangrijk is? Even tot rust komen door helemaal niets te doen. In een tuin met dikke donzige kussens, fijne zachte kleden en bloembollen met zachte kleuren is dit mogelijk. Het lift jouw oase naar een extra relaxed niveau. Weg met die verharding en welkom ontspanning!

Bloembollentrends 2019: tulpen

Zacht en pluizig

Waar wacht je op? Plant nu bloembollen in jouw groene oord en geniet in het vroege voorjaar. Zet je tuin vol zachte, pluizige bolbloemen. Vooral parkiet- en dubbele tulpen geven die extra fluffy sfeer, bijvoorbeeld tulp ‘Queensland’ (zie foto hierboven). Pasteltinten van romig wit tot zacht lila met af en toe fris, vriendelijk oranje zorgen voor die heerlijke gewatteerde uitstraling. En hyacinten brengen de zoete zachte geur. Precies wat je nodig hebt in je comfortabele tuin!

Lees meer  Alliums planten

Bloembollentrends 2019

Bloembollentrend 2: New Frontiers

Technologie en mens smelten steeds meer samen, gemak dient de mens! Maar omdat deze ontwikkeling zo rap gaat, raken we snel uit balans. Groen is hier de sleutel: omring je met bloembollen,  ze helpen je een evenwicht te vinden tussen hightech en body & mind. Lees meer over deze trend in Tuinseizoen november-december.

Bloembollentrends 2019

Bloembollentrend 3: Harvesting Elements

Het overschot aan spullen en de zorg voor het milieu veranderen onze ethiek. Verantwoording nemen uit zich in een sobere levensstijl van pure eenvoud. Wil je rust in je tuin? Start met ontspullen en maak het helder en opgeruimd. Met de juiste kleur bloembollen daarvoor in de plaats, krijg je weer energie in plaats van stress. Lees meer over deze trend in Tuinseizoen november-december.

Bloembollen planten

Bloembollen planten

Wil je meer weten over bloembollen planten? Bekijk de tuinvlog van groenredacteur Annemarie Görts!

Tekst en Foto’s: iBulb