In de tuin fungeert een boom het hele jaar als interessant focuspunt. En als zo’n boom dan ook nog een mooie herfstkleur krijgt, is dat aan het eind van het groeiseizoen natuurlijk een schitterende toegift! Daarom een paar tips voor bomen met een prachtige herfstkleur:

1. Esdoorns

Deze bomen staan bovenaan de lijst als het gaat om bomen met een prachtige herfstkleur! Bij Acer palmatum is de verscheidenheid aan cultivars zo groot, dat je hier oranje, rode en gele herfstkleuren kunt vinden, zoals vlammend rood bij ’Ôsakazuki’ en ’Westonbirt Red’ of warmgeel bij ’Elegans’. Deze esdoorns groeien langzaam, zodat ze ook als boompje kunnen fungeren in een kleinere tuin. Wel hebben ze zure grond nodig. Acer griseum hoeft wat minder zuur te staan en verkleurt prachtig rood, maar word wel wat groter.

2. Ginkgo biloba

Deze boom heeft bijzonder waaiervormig blad, dat een vrolijke botergele herfstkleur krijgt.

3. Amberboom

De amberboom (Liquidambar styraciflua) vertoont het gelobde blad een schakering aan herfsttinten, van warmgeel en oranje tot purperrood. Wel worden dit grote bomen, die niet in ieders tuin zullen passen.

het krentenboompje

4. Krentenboompje

Voor kleine tuinen zijn het rood verkleurende krentenboompje (Amelanchier) en Rhus typhina ’Dissecta’ met zijn oranjerode herfstkleur betere kandidaten.

Wil je een boom (ver)planten? Hier vind je een handig stappenplan!

Bekijk ook: 7 mooie kleine bomen

Lees meer  Wormenbak maken