Caroline startte haar carrière als organisator van evenementen. Maar na een tijdje kwam de passie voor het ambachtelijke in haar naar boven en ging ze aan de slag als bloembinder. Inmiddels is ze eigenaar van haar eigen tuinontwerpbureau. Wij spraken Caroline over haar bijzondere carrièreswitch.

Je bent jouw carrière begonnen met het organiseren van evenementen, toen werd je bloembinder en nu heb je je eigen tuinontwerpbureau. Hoe heb je deze mooie stappen zo gemaakt?

“Dit heb ik van tevoren natuurlijk niet zo bedacht. Ik heb communicatiewetenschappen gestudeerd in Amsterdam, dit was in de jaren negentig zowat de creatiefste studie die je kon doen. Omdat ik graag dingen wilde organiseren, ben ik stage gaan lopen bij een evenementenbureau. Daar ben ik blijven werken en zo ben ik de evenementenwereld ingerold. Ik vond het ontzettend leuk om evenementen te ontwikkelen, een echte doe-baan! Maar op een gegeven moment ging het prikkelen om iets ambachtelijks te gaan doen. Samen met mijn beste vriendin uit die tijd ben ik gaan bloemschikken op evenementen. Ikzelf stond al met één been in de events en zij had weer een ander netwerk, wat we gebundeld hebben. Tien jaar lang hebben we met plezier deze passie voor het ambachtelijke én de events weten te combineren, maar toen kwam de coronapandemie. Van de ene op de andere dag hadden we niets in de agenda, dat was pijnlijk… Maar de laatste jaren kregen we steeds meer vragen als: ‘Kun je niet een adviesje geven voor mijn tuin?’ Voorheen lag hier niet onze prioriteit qua werk, maar in de pandemie zijn we dit toch allebei individueel gaan oppakken.”

Lees meer  Dahlia's voortrekken - Tuinvlog

Geïnteresseerd in het ‘groene’ verhaal van Caroline van Voorst Vader, lees er meer over in het mei nummer van TuinSeizoen.

Bestel nu het mei 2023 nummer van Tuinseizoen