Ons land telt vele rijtjeshuizen, maar weinigen zullen zo’n charmante, frisse, achtertuin hebben als Eline van der Burg. Ze werkt bij een tuincentrum en in haar vrije uurtjes is ze bezig met haar tuin met stijlvol ‘hygge huisje’.

“Mijn buurvrouw zal wel denken, daar k&oacutemt ze weer met haar fototoestel,” zegt Eline. Maar dan valt het licht ’s morgens weer zo mooi op een plant of zie ik weer een of andere mooie insect en vind ik het gewoon heel leuk om te fotograferen. Doordat je door de ogen van de camera kijkt, ontdek je veel sneller wat er allemaal leeft in de tuin en ga je je steeds meer interesseren voor de groei van planten en dieren.

Scandinavische gezelligheid

Op Instagram leven ruim 3500 volgers met haar mee. Ze post in de zomer elke dag wel iets over haar tuinavonturen. Over de druif die pas ging groeien toen ze hem uitdaagde door er een snelgroeiende Akebia naast te zetten en hem berispend toesprak: “Als je nu niet groeit, is het exit”. Of over hoe ze een kameleonspin ontdekte en hoe Flip de Kikker uit de sloot verderop opeens haar vijver ontdekte. Tuinieren is nog helemaal niet zo lang haar hobby. Ze heeft zich in drie jaar tijd, met dank aan corona, al tuinierend en fotograferend ontwikkeld tot een echte planten- en natuurkenner. Het begon allemaal met het hygge huisje achter in de tuin. ‘Hygge’ betekent ‘gezellig’ in het Deens en ze gebruikte het aanvankelijk als Instagram-naam voor haar in Scandinavische stijl verbouwde woonhuis. Toen ze wel klaar was met fotograferen en posten over haar huis, bleef ze dezelfde naam gebruiken voor de posts over het tuinhuisje, dat weliswaar niet Deens is, maar wel heel gezellig.

Lees meer  K(l)eurig opgepot

Koop nu het TuinSeizoen magazine voor meer tuintips en ideeën.

Bestel nu het mei 2023 nummer van Tuinseizoen