Na een koude start van de Lente doet de zon nu zijn best. De perenbomen bloeien al bijna (dinsdag 21 april). Volgende week verwachten wij een volop bloeiende perenboomgaard en ontluikende appelbloesem.

Op Landgoed de Olmenhorst wordt alcirca 130 jaar fruit geteeld. Vanaf 2005 doen we dit geheel biologisch. De boomgaarden beslaan ruim 18 hectare, waarin in totaal circa 40.000 appelbomen en bijna 10.000 perenbomen staan….te bloeien dus! In de appelboomgaarden staan zowel  traditionele rassen, zoals o.a. Goudreinette, Elstar en Jonagold, en relatief nieuwe rassen zoals Santana, Topaz, Dalinco en Rubinola.

De boomgaard staat in bloei!

In de perenboomgaarden zijn dat traditioneel o.a. de bekende rassen Conference en Doyené du Comice en relatief nieuw de kruising van eerder genoemden: de Concorde. In totaliteit staan er meer dan 20 verschillende soorten appels en peren in onze boomgaarden. Voor een groot deel zijn die soorten tijdens onze jaarlijkse zelfplukweken in september en oktober door het publiek te plukken. We nodigen een ieder uit om in ieder geval op het landgoed te komen wandelen en genieten van de bloemenpracht.

Het landgoed is, incl. speeltuin, van zonsop- tot zonsondergang vrij toegankelijk. Zowel het Appelcafé met terras in een kas en buiten  en de Landgoedwinkel zijn 7 dagen per week geopend. Voor openingstijden en meer informatie: www.olmenhorst.nl

Landgoed De Olmenhorst

Lisserweg 481

2165 AS Lisserbroek

0252-413165

www.facebook.com/olmenhorst

Lees meer  Wegdromen bij sprookjesachtige akeleien