Ook al heb je je kas juist voor een warm klimaat, te hoge temperaturen vinden je planten ook niet fijn. Houd daarom de felle zonnestralen tegen met witkalk. Wil jij je kas witten, maar dan op een kunstzinnige manier? Blogger Chantal laat zien hoe! 

 

Speciale witkalk voor de kas houdt bij fel weer de zonnestralen tegen en laat bij regenachtig weer het licht wel door.

kas witten met chantal

Gezellig!

Je kunt de wanden van je kas helemaal wit verven, of er wat gezelligs van maken!

kas witten met chantal

 

Klein kwastje
,,Een kleiner kwastje, wat inspiratie en vééél meer tijd heb je ervoor nodig, dan als je het effen wit. Maar dit is wel erg leuk om te doen en zeker een welkome afwisseling van al dat zevenblad uittrekken waar ik zo ontzettend veel mee bezig ben geweest de afgelopen weken maanden”, vertelt Chantal.

De kas witten met Chantal

Het schilderen zelf hoef je maar heel dun te doen. Dat droogt vanzelf wit op.
kas witten met chantal

Bekijk af en toe alles even van een afstandje, zodat je het geheel kunt overzien.

kas witten met chantal

 

Schaduw
Chantal: ,,Ik begon links op het eerste glaspaneel met kleinere blaadjes, maar had het idee dat dat te weinig schaduw zou geven binnen dus toch maar overgestapt op iets grotere witte bladeren. En natuurlijk ook een vogel ertussen voor de gezelligheid.”

kas witten met chantal

,,Je ziet binnen al dat het gedeeltelijk de plantjes van wat schaduw voorziet en ze dus niet meer in de volle brandende zon staan. Mocht het nou toch nog een hele hete zomer gaan worden, dan heb ik de kas natuurlijk in no-time helemaal wit geschilderd. Breng op het glazen dak van je tuinkas wel een effen laag witkalk aan, daar komt de meeste zon door naar binnen”, vertelt Chantal

Lees meer  Verse groente snel opeten

Schoonmaken

Het leuke van het witten van de kas is, dat je het er in de herfst zo af borstelt met wat water en een borstel. Zodat je volgend jaar weer een nieuw ontwerp op je kast kunt aanbrengen!

Wij vinden de kas van Chantal echt geweldig! Jij ook?

chantal en mirjam

Huis-tuin-en-keuken blog

Samen met haar zus Mirjam blogt Chantal over allerlei zaken rondom het huis, tuin en de keuken op hun blog: Huis-tuin-en-keuken.blogspot.nl. Je vindt er heel veel praktische tips, want de zussen zijn ervan overtuigt dat je heel veel zelf kunt maken. Wil je meer weten over Chantal en Mirjam, in Tuinseizoen augustus 2017 vind je een interview met de zussen!

Illustraties
Chantal heeft op Instagram haar eigen account met illustraties die ze zelf maakt. Je kunt haar volgen via Instagram/crmics

illustratie chantal