Deze salade met zilverzuring krijgt een zacht karakter door de toevoeging van peer. Het recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten
1 krop sla
rucola
zilverzuring
1 appel
1 peer
4 eieren

Voor de dressing
4 el wittewijnazijn
2 el mosterd
1 el honing
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Was de sla en rucola, schik ze op een bord en meng met zilverzuring. Snijd een appel en peer in fijne stukjes en verdeel. Kook 4 eieren 4 tot 5 minuten, zachtgekookt dus. Halveer ze en schik ze op het bord. Werk af met een honing-mosterd dressing en serveer deze heerlijke salade met zilverzuring direct.

Tips & tricks
Zilverzuring is een plant die je in de kruidentuin vindt. De smaak is zuur, te vergelijken met die van een grannysmithappel. De blaadjes zijn knapperig en prima geschikt om salades mee op smaak te brengen. Je zaait of plant zilverzuring vanaf april in een luchtige goed gedraineerde grond. De plant heeft een hekel aan stilstaand water bij de wortels. Geef in het begin regelmatig water en laat groeien. Vanaf juni, juli komen langwerpige, fijne bloemstelen aan de plant met soms wel honderden minuscule bloempjes. Zilverzuring moet je vers verwerken want de blaadjes kun je na het plukken niet bewaren.

Lees meer  Na de ijsheiligen begint het moestuin seizoen echt.