De dropplant, ofwel de Agastache heeft een hele lange bloeitijd en sterft heel langzaam en met veel grandeur af. Ieder seizoen genieten dus!

Bloeitijd dropplant (Agastache)
Agastache of dropplant heeft een meesterlijk winterbeeld. Maar ook in het voorjaar is de oneindige bloei prachtig en de bloemen trekken ook nog eens ontelbaar veel insecten aan. 

Dropplant?
De bladeren van Agastache smaken wat anijsachtig en niet echt naar drop. De plant wordt ‘dropplant’ genoemd omdat de geur wat doet denken aan de smaak van drop. Het aromatische blad wordt al eeuwenlang gebruikt als keukenkruid. Je kunt de plant goed gebruiken voor thee of in salades.

Betrouwbare borderplant
Voor de betrouwbaarheid kun je beter een van de winterharde soorten kiezen. Geef ze doorlatende grond en een zonnige plek. Droogte is geen probleem, maar heeft niet de voorkeur. Er kan dan meeldauw ontstaan. Een paar keer flink watergeven kan helpen, maar giet dan alleen op de bodem, niet op de bladeren.

Bijzondere cultivars
Winterhard, zeer tuinwaardig en met een prachtig winterbeeld zijn de groen-witte Agastache rugosa ’Alabaster’, de diepblauwe ’Blue Fortune’ en de dieppaarse ’Black Adder’.

dropplantjes
Dropplant (Agastache) door de seizoenen
Voorjaar In het voorjaar is de dropplant vooral een feest voor de neus, minder voor het oog.
Zomer Vanaf de bloei in juni-juli maken het goed. De bloei kan wel drie maanden aanhouden. De uitgebloeide aren hebben een wollige, zachtgroene tot paarse gloed.
Herfst Naarmate de zaden rijpen, kleuren de aren langzaam donkerbruin.
Winter In de winter ontpoppen ze zich tot de structuurmakers van de wintertuin en blijven de aren fier overeind staan.

Lees meer  8 x oranje bloemen!