Hoewel de gemiddelde mens waarschijnlijk al aan het nadenken is over wat er geserveerd gaat worden met kerst, zijn er ook die het belangrijk vinden hoe de gerechten geserveerd worden. Leuke aankleding maakt het kerstdiner altijd net wat meer bijzonder. In dit artikel noemen we een recept dat het goed doet bij de smaakpapillen en het tegelijk goed doet bij ons visuele zintuig. Een eetbare krans die erg lekker is en die met ingrediënten uit eigen tuin samengesteld kan worden. Bovendien is het een ideaal voorgerecht waarvan iedereen een stukje kan pakken.

Wat heb je nodig?

De ingrediënten zijn simpel, net als de voorbereiding. Om de krans te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

250 g roze garnalen                                                  1 komkommer

185 g zalmroosjes                                                     20 g tuinkers (zelf kweken)

85 g veldsla                                                               5 g dille

60 ml honing-mosterddressing

Bereiding en aankleding

Deze lekkere en fris smakende krans is niet moeilijk te maken. Begin met lange linten van de komkommer te schillen met een dunschiller. Ga daarmee door tot je de zaadjes aan de binnenkant hebt bereikt. Draai dan de komkommer en schil opnieuw lange linten tot je de binnenkant van de komkommer bereikt. De zachte binnenkant van de komkommer gebruiken we niet.

Pak de lange linten en rol deze op. Ze hoeven niet strak opgerold te worden. Een beetje slordig is beter dan een strakke rol.

Pak een groot bord of ronde schaal en verdeel de opgerolde linten, de veldsla, de zalmroosjes en de garnalen in een cirkel over het bord of over de schaal. Dit kun je het beste doen door steeds af te wisselen in wat je neerzet: komkommerrol op een bedje veldsla gevolgd door zalmroosjes op ook een bedje veldsla en weer gevolgd door een komkommerrol met wat garnalen.

Lees meer  Knoflook oogsten: met tips waar je op moet letten!

Verdeel de dressing en de dille over de krans en bestrooi met de tuinkers.

Meer aankleding

Wil je nóg meer aankleding combineren met deze frisse kerstkrans? Zorg dan dat je de tafel dekt met de kleuren groen en rood. Denk bijvoorbeeld aan servetten met deze typische kerstkleuren of kleine kerstkaartjes met de namen van je gasten. Wil je meer inspiratie voor vegetarische recepten die ook leuk aankleedbaar zijn? Kijk dan naar nog meer kerstrecepten voor 2021.

Dit artikel betreft een samenwerking