Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de schitterende Amalfikust en de baai van Napels in Zuid-Italië. We brengen een bezoek aan het lommerrijke eiland Ischia, het charmante Sorrento met gezellige winkelstraten, particuliere palazzi met hun tuinen, parken en landhuizen en de vulkaan de Vesuvius. We gaan naar een wijnproeverij waar we óók gaan lunchen. Uiteraard zal een bezoek aan de opgravingen van Herculaneum niet ontbreken. De reis wordt zoals altijd begeleid door onze ervaren reisleider Will Christiaanse. Ga jij ook mee?

Nu al enthousiast geworden en wil je mee op deze inspirerende reis in Zuid-Italië? Boek dan snel HIER!

Dag 1 | Reisdag naar Napels

We vliegen vanaf Amsterdam naar Napels en rijden naar ons 4 *** San Severion Park Hotel & Spa. Dit hotel heeft prachtige kamers, restaurant, fitnessruimte, moderne spa en een zwembad omringd door bloemen, palmbomen en prachtige planten, ideaal om in alle rust te genieten.

Dag 2 | Sorrento

Ontbijt in het hotel en transfer naar het charmante stadje Sorrento, met talloze bezienswaardigheden zoals de havens uit de 12e eeuw en de kathedraal met een bronzen deur uit Constantinopel. We lopen naar de tuinen van Cataldo en Villa Comunale. Daarna gelegenheid om vrij te lunchen. In de middag bezoek aan Villa Fiorentino en nog wat vrije tijd om gezellig door dit stadje te slenteren of een terrasje te pakken.

Dag 3 | Eiland Ischia

Een bootexcursie naar het mooie eiland Ischia voor een rondleiding over het eiland.
Hier bezoeken we Villa La Mortella, een valleituin van de hand van Russell Page, ontworpen in opdracht van Sir William en Lady Walton. In de jaren ‘50 van de vorige eeuw bouwde men het huis en een aantal muren om de aarde voor de tuin vast te houden. Naast de sub-mediterrane planten uit deze streek kunnen we er ook een grote collectie tropische- en exotische planten bewonderen. De tuin heeft diverse vijvers, watervalletjes en fonteinen.

Lees meer  Verslag reis Isle of Wight

Dag 4 | Amalfi kust

De schoonheden van het sinds 1997 UNESCO-werelderfgoed behorende kust van Amalfi verdienen vandaag onze volledige aandacht. Over de gewelfde kustweg bereiken we eerst Amalfi en vervolgens gaan we verder naar Ravello. In het bergstadje, 300 meter boven de zeespiegel, gesticht in de 6e eeuw, vind je unieke getuigenissen van Normandische en Moorse architectuur. Bezoek in Ravello Villa Rufolo met zijn park uit de 12e eeuw en geniet van een prachtig uitzicht en van Villa Cimbrone. Ook bezoeken we Villa Cimbrone, een 19e eeuwse mengeling van Moorse en Engelse stijl. Het huis ligt ruim 100 meter boven de Middellandse Zee en heeft óók een formidabel uitzicht. Door de weelderige beplanting loopt een wandelpad naar een beeldentuin, rozentuin en theehuis.

Dag 5 | Herculaneum en Vesuvius

Na het ontbijt rijden we naar Ercolano en bezoeken de overblijfselen van de oude stad Herculaneum. Net als Pompeii werd het begraven door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. We rijden vervolgens naar wijnmakerij Le Lune del Vesuvio voor een gezamenlijke lunch en proeverij.
Na de lunch gaan we verder naar de 1277 meter hoge, nog steeds actieve Vesuvius.
Vanaf 1000 m boven zeeniveau wandelen we naar de rand van de krater, waarbij rokende solfataras op de steile hellingen van de 200 meter diepe krater indruk maken. De uitbarsting van 79 na Christus verwoestte Pompeii met enorme hoeveelheden lava, as en puimsteen.

Dag 6 | Napels

Na het ontbijt vertrekken we naar Napels voor een dagexcursie. Tijdens onze stadsrondleiding in Napels lopen we door de oude stad en komen langs kerken, die naast hun religieuze betekenis ook vertoon zijn van de pracht en praal van de pausen, koningen en prinsen. Vrije tijd voor de lunch en in de middag bezoek aan de Botanische Tuinen van Napels en het prachtige Nationaal Archeologisch Museum: de collectie omvat belangrijke kunstwerken uit de Griekse koloniën zoals Paestum, maar vooral vondsten uit Pompeii, Stabiae en Herculaneum, zoals beelden , mozaïekvloeren (waaronder het beroemde mozaïek van de Slag bij Alexander) en de meest prachtige fresco’s.

Lees meer  Verslag Lezersreis Schotland: Prachtige tuinen en schitterende natuur

Dag 7 | Salerno, De tuin van Minerva en Landgoed Porto Di Ferro

Na het ontbijt rijden we naar Salerno en ontdekken de schoonheid van deze stad. Een stedelijk wandelpad laat je kennismaken met de oude Via dei Mercanti, die het historische centrum, de Provinciale Kunstgalerie, de Duomo, het complex van Santa Sofia, de Minerva-tuinen en de Villa Comunale doorkruist. Lunch op eigen gelegenheid. In de middag bezoeken we de prachtige Engelse tuin van het landgoed Porto di Ferro.

 

Dag 8 | Tuinen Koninklijk Paleis en terugreis

Vandaag is helaas de laatste dag weer aangebroken en vliegen we vanaf Napels weer terug naar Amsterdam – Schiphol. We brengen eerst nog een bezoek aan de vorstelijke tuinen van het Palazzo Reale van Caserta. Er is een barokke parterre, een Engelse tuin en een landschapstuin met kronkelpaden, tempeltjes en watervallen. Hierna is er tijd om te lunchen, vervolgens transfer naar de luchthaven van Napels.

Praktische informatie

Vluchtschema:
12 mei   Amsterdam-Napels 13.10-15.30 uur HV 6411
19 mei   Napels-Amsterdam 16.15-18.55 uur HV 6412

U kunt aan deze reis deelnemen voor een prijs vanaf € 1.799 per persoon.
Toeslag 1-persoonskamer € 280.

Inbegrepen:

– Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Napels in Economy Class v.v. met Transavia
– Luchthavenbelastingen
– 7 overnachtingen op basis van halfpension in 4 *** San Severion Park Hotel & Spa
– 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
– 1 stuks handbagage van 10 kg (max 55 x 35 x 25 cm) + kleine handtas
– Touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
– Nederlandse deskundige reisleider Will Christiaanse
– Lokale Nederlands of Engelssprekende gidsen/assistentie
– Oortjes voor de excursies
– 1 x gezamenlijke lunch met wijnproeverij
– Het beschreven excursieprogramma

Lees meer  Ga mee op tuin- en cultuurreis naar Normandië 24 juni t/m 1 juli 2024!

Niet inbegrepen:

– Niet genoemde maaltijden en drankjes
– Ruimbagage tegen betaling bij te boeken (€ 60 voor 15 kg en € 71 voor 20 kg)
– Fooien en koffergelden
– Reis- en annuleringsverzekering

Disclaimer

De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie TUI; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder TuinSeizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.

Geld-Terug-Garantie

We willen dat je met een gerust hart boekt bij TUI. Indien TUI, om welke reden dan ook (bv. een negatief reisadvies), de reis annuleert, wordt de reissom terugbetaald.

Verzekeringen

Natuurlijk zien we je het liefst zelf op reis gaan. Kan dat onverwacht niet, dan hoef je je hierover met een annuleringsverzekering geen financiële zorgen te maken. Een reisverzekering is bijna net zo belangrijk als een geldig paspoort. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is Europeesche Verzekeringen je graag van dienst met een perfect passende reis- en annuleringsverzekering. Via TUI Groepsreizen op Maat kun je eenvoudig een annulerings- en/of reisverzekering afsluiten bij de Europeesche. De kosten van een standaard annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de reissom. Over de premie betaal je 21% assurantiebelasting. De poliskosten bedragen € 4,25. Tegen toeslag kun je ook een Allrisk annuleringsverzekering afsluiten. Een reisverzekering kun je al boeken vanaf € 1,92 p.p. per dag (Comfort) voor Europa. Deze comfortverzekering is inclusief bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. De poliskosten bedragen € 4,25. Tegen toeslag kun je deze Comfortverzekering uitbreiden naar een Optimaal dekking.

Boeken

Ben jij net zo enthousiast geworden als wij en wil je mee op deze inspirerende reis in Zuid-Italië? Boek dan snel HIER!