In Nederland worden elk jaar ruim 1 miljoen mensen gebeten door een teek. Als je door een teek gebeten bent, wil je snel weten of je de ziekte van Lyme hebt. 

Het is voor een huisarts alleen niet gemakkelijk om een diagnose te stellen. Vaak gaat hij af op het al dan niet ontstaan van een rode kring. Vijftig procent van de Lymepatiënten krijgt echter helemaal geen rode kring. Een nieuwe zelftest voor consumenten moet uitkomst bieden. Hiermee kan de consument twee tot vier weken na een tekenbeet zien of er een besmetting is. 

De kans op een besmette teek is in Nederland 23 procent, ongeveer twee keer zoveel als in het buitenland. Het aantal gevallen van de ziekte van Lyme is in de afgelopen 15 jaar bijna verviervoudigd. Volgens het RIVM vormt de ziekte van Lyme in toenemende mate een gezondheidsprobleem in Nederland. Als je door een teek gebeten bent, wil je snel weten of je de ziekte van Lyme hebt. Easy Home Test introduceert de eerste thuistest in Nederland die het eigen bloed test, na 10 minuten is de uitslag al af te lezen.

Meer info vind je opwww.easyhometest.nl 

Lees meer  Rozenbladwesp