We zitten nog middenin het bollenplantseizoen, dus als je nog plannen hebt om er een vrolijk voorjaar van te maken, dan kan dat. Oktober en november zijn de beste maanden om tulpen en Alliums te planten, omdat ze beide van een koelere bodem houden.

Bovendien zijn de bollen van tulpen en grote sieruien nogal groot, wat de kans op uitdrogen klein maakt. Zie je nog iets van jouw gading in de winkel liggen, koop de bollen dan gerust als ze er schoon uitzien (geen schimmel) en stevig aanvoelen (geen rot).

Plantgat
Maak een plantgat van ongeveer driemaal de hoogte van de bol, plant de bol met het puntje omhoog en vul het gat op met de uitgegraven grond. Tuinier je op droge zandgrond, plant dan nog iets dieper tegen verdrogen. Kleigrond blijft juist vaak te lang nat. Voorkom dan het wegrotten van de bollen door onderin het plantgat een laagje grof grit te strooien.

Andere bollen
Natuurlijk kun je deze maand niet alleen tulpen en sieruien planten, maar alle bollen die je nog toevallig hebt liggen. In het november-nummer van Bloem & Plant vind je allerlei tips en ideeën voor bloembollen.

Lees meer  Vrolijke lampionnetjes van de lampionplant