Tuinen met een accentkleur ogen vaak rustiger dan tuinen waarin alles door elkaar staat. De kleur die je kiest is wel heel bepalend voor de tuin. Rood staat voor vurig en energiek. Houd je van een beetje pit in de tuin? Kies dan voor rood!

Rood: accent

Rood: accent

Een kleurrijk accent in de tuin, zoals deze rode stoeltjes, trekt de aandacht en werkt uitnodigend. Door een vrij neutrale achtergrond te gebruiken zorg je ervoor dat de door jouw gekozen kleur de hoofdrol krijgt zonder dat het schreeuwerig wordt.

Rode muur

Rode muur

Het is erg leuk om een accentkleur die je binnen in huis gebruikt, ook terug te laten komen in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een tuinmuur in een mooie rode kleur schilderen. Zet verschillende potjes met bloemen neer en je krijgt een interessante muur om naar te kijken.

Rode roos

Rode roos

Er zijn veel verschillende planten die prachtige rode bloemen hebben. Rode bloemen lijken erg fel maar kunnen wanneer ze goed gecombineerd met andere planten worden juist voor een heel verrassend resultaat zorgen. Een van de bekendste rode bloemen is toch wel de roos: het symbool van de liefde.

Tip: zoek in de plantengids op het woord ‘rood’ voor een overzicht van mooie rode bloemen!

Lees meer  Leer de mooiste kerststukken van natuurlijke materialen maken