Met klimplanten kun je je tuin of gevel extra sfeer geven en ze nemen weinig ruimte in beslag; ze gaan immers de hoogte in! Deze acht klimmers, deze klimplanten met bloemen, geven extra kleur aan de zomer.

Bloeiende klimplanten die extra kleur geven aan de zomer

  • Gouden trompetjes: Wil je een krachtige klimplant met een exotische uitstraling? Dan zit je met deze Campsis x tagliabuana ‘Golden Trumpet’ (trompetklimmer) goed. De goudgele bloemen zijn relatief groot en verschijnen vroeg in vergelijking met andere Campsis. Reserveer voor deze klimmer de nodige ruimte; in vijf jaar tijd wordt hij al snel 4 m hoog. Mooi om over een zonnig gesitueerde berging of pergola te laten groeien. In de zon bloeit deze klimmer het meest uitbundig. Klimplant met hechtworteltjes.
  • Betoverende Clematis: De bloemen van de rijk bloeiende Clematis ‘Kokonoe’ zijn betoverend mooi, steeds weer opent zich een nieuwe cirkel bloemblaadjes. Kokonoe is Japans voor ‘negen elkaar overlappende cirkels of lagen’, wat verwijst naar deze rijk gevulde bloemen. Clematissen houden van voedzame, humeuze en goed doorlatende grond én van koele voeten. Zorg daarom voor schaduw op de voet, zet er eventueel een laag struikje voor. Plant ze altijd zo’n 10 cm dieper dan dat ze in de pot staan, dit vermindert de kans op verwelkingsziekte. Lees meer over het verzorgen van de clematis.
  • Als een zoetsappige perzik: Klimroos ‘Peach Melba’ geeft licht geurende bloemen in perzikkleur. De hoofdbloei valt in juni-juli maar later in het seizoen geeft hij een goede herbloei. Deze leiplant met soepele takken is ook geschikt voor een plek in de halfschaduw.
  • Suzanne met de mooie ogen: De eenjarige slingerplant Thunbergia alata (Suzannemet-de-mooie-ogen) is in deze tijd verkrijgbaar als bloeiende potplant. Een beauty voor op het terras.
Lees meer  Decoratie uit eigen tuin

Bestel nu het juni 2023 nummer van Tuinseizoen

In het juli nummer van TuinSeizoen lees je nog meer over klimplanten met bloemen die het goed doen in de zomer in je tuin.