Een mooi gazon maakt je tuin helemaal af. In de zomer is het extra belangrijk je gazon goed te verzorgen. Voor een mooie, dichte grasmat moet er regelmatig gemaaid worden. Maai een speelgazon wekelijks en een siergazon om de vier of vijf dagen.

Als het een langere periode droog is, heeft het gras water nodig. Het gras wordt bruin als er niet op tijd gesproeid wordt. De vroege ochtend of de avond is het beste moment om te sproeien. Je kunt de sproeier gerust een uur of twee laten staan.

Reserves
Het voordeel van droogte is dat het gras minder snel groeit, waardoor je minder vaak hoeft te maaien. Als het lang droog is kun je de grasmaaier beter wat hoger afstellen. Zo houdt het gras meer reserves over, waardoor het zich sneller kan herstellen.

Veel mensen vragen zich af of ze afgemaaid gras kunnen laten liggen. Vooral in de zomer kun je daar beter voorzichtig mee zijn, omdat het voor het maaisel normaal gesproken te droog is om te verteren. Alleen kleine hoeveelheden gras kun je laten liggen.

Mos
Zit er veel mos in je gazon? Verticuteer het gazon en strooi kalk als je dat nog niet gedaan hebt. Je kunt ook een mosbestrijder gebruiken.

Lees meer  Paddenstoelen uit je gazon verwijderen