Kalanchoë is een veelzijdige plant, het is na de orchidee zelfs de meest populair bloeiende kamerplant ons land. Dat is vooral te danken aan de minimale verzorging, de vele kleuren en de rijke bloei. En de plant is een echte sfeermaker in elk interieur.

Kortedagplant: Kalanchoë

Kalanchoë is een zogenoemde ‘kortedagplant’, de bloemknoppen vormen zich bij minder dat twaalf uur licht per dag. Daarom is het een ideale woonplant voor in de herfst- en wintermaanden. Zijn de bloemknoppen uit, dan kun je wel zo’n acht weken van de bloemetjes genieten.

Veelzijdige kleuren
De bloemkleur varieert van wit en paars tot roze en geel. Als je de vele mini-bloemen van dichtbij bekijkt, snap je direct waarom de plant ook wel woestijnroos wordt genoemd. En let ook eens op het verschil tussen de enkel- en gevuldbloemige soorten. Ongeacht soort of formaat is de gemiddelde bloeitijd van Kalanchoë maar liefst drie maanden.

Maak kennis met Kalanchoë

Weinig water nodig

De verdamping is bij Kalanchoë erg laag. Dit komt doordat de huidmondjes overdag, wanneer de zon schijnt, gesloten zijn. De plant heeft daarom ook maar weinig water nodig en in tegenstelling tot de meeste kamerplanten vindt het proces van fotosynthese in de nachtelijke uren plaats. In de vlezige bladeren slaat de plant vocht op. Van oorsprong komt Kalanchoë veel voor in droge gebieden in onder meer Madagaskar.

Eenvoudig in verzorging
Kalanchoë behoort tot de meest eenvoudig te verzorgen kamerplanten. Elke plek in huis met daglicht volstaat. Geef eens per week een slokje water. Kalanchoës zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kalanchoe.nl

Lees meer  Vaderdagcadeau maken

Maak kennis met Kalanchoë

Lees meer over eenvoudig te verzorgen planten!