Met een moestuintje in een pot kun je zelfs op het kleinste balkonnetje of binnenplaatsje je eigen groenten kweken. Kies voor een plekje in de zon en maak het jezelf gemakkelijk door eerst eens te experimenteren met min of meer probleemloze groenten.

* Snijgroenten – spinazie, postelein, snijsla en snijbiet. Geef je snijgroenteplantjes wel een plekje in de zon!

* Tomaten – aantrekkelijk en lekker. Er valt heel wat te kiezen want er zijn veel verschillende rassen. Kies tomatenrassen die geschikt zijn voor hangmandjes, andere rassen zul je netjes aan moeten binden aan een stevige stok.

* Pronkbonen – zijn in de regel goed resistent tegen allerlei ziekten. Bovendien drogen ze niet snel uit. En… als ze bloeien zien ze er prachtig uit. Geef ze wel een ruggensteuntje in de vorm van een klimrekje.

* Wortels – gaan diep de grond in, dus geef ze een grote pot of kies voor de leuke ronde Parijse worteltjes.

* Aardappelen – volgens kenners véél lekkerder dan piepers van de supermarkt. Het handigst kweek je ze in speciale aardappelkweekzakken.

moestuintje, pot, moestuin, groenten, zelf kweken, tuinseizoen

Minder geschikt een moestuintje in pot: bloemkool, witte en rode kool en andere sluitkolen (toch al moeilijk voor beginnende tuiniers), prei en knolselderij. Deze planten verdragen droogte slecht en vragen veel aandacht en een goede verzorging. Wil je ze per se in pot proberen, ga dan voor een grote bak en voorzie deze ‘zorgenkindjes’ regelmatig van extra voeding.

Ook handig voor een kleine tuin of balkon is de vierkantemeter moestuin

Lees meer  Nieuwe mogelijkheden bij de Historische Groentehof