De bewoners van deze stadstuin in Mariakerke kunnen in hun tuin ontspannen, zwemmen en lekker loungen. Tuinarchitecten Mathieu De Telder en Annabelle Tieter van De Telder Tuinen werkten met veel natuurlijke materialen en sfeervolle beplanting.

Mathieu: ,,Achterin de tuin staat een oude kerselaar die we graag wilden behouden. Dus hebben we het terras om de boom heen ontworpen. Het terras is gemaakt van houten padoekplanken.Onder de overkapping zit een bar, wat een van de wensen van de bewoners was. De berging achterin de tuin is vrijwel onzichtbaar gemaakt; de op maat gemaakte tuinberging zit verborgen achter de houten wand. Die zie je niet als je recht op het terras kijkt.’’

Kleur en privacy in de tuin
,,Aan de linkerkant van de tuin hebben we gekozen voor Liquidambar leibomen. Zo wordt de inkijk in de tuin beperkt. Deze bomen hebben een heel mooie herfstverkleuring. Ook de borders met vaste planten en siergrassen geven wat kleur aan de tuin. De rechterwand bij het zwembad zorgt voor extra privacy. Deze padoek houten wand is ontwerpmatig een verticale weerspiegeling van het zwembad.”

to6
De stadstuin heeft verschillende terrassen om heerlijk te kunnen ontspannen. De oude kersenboom vormt een volwassen element in de tuin en sluit aan bij de bomen rondom de tuin. De boom creëert een fijne zitplek in de schaduw.

to8
Bij de tafel onder het overdekte terras is grijs kunstgras gelegd. Zo wordt het terras niet één groot houten vlak. Het witte zitmeubel is op maat gemaakt en is gebaseerd op het tuinmeubel Kosmos van Extremis.

Lees meer  Tuinontwerp: Buitenkamer met uitzicht

to10
Pennisetum alopecuriodes zorgt in de tuin voor extra sfeer.

Tuin

Achtertuin van ca. 300 m2 gericht op het noordoosten.

Woning
Rijtjeshuis in Mariakerke.

Bewoners
Stel met een zoon.

Wensen
1 bar
2 genieten
3 overdekt terras
4 zwembad

Foto’s
Lucas Despriet

Tuinontwerp & aanleg
De Telder Tuinen
Wiedauwkaai 27a
9000 Gent
tel. (0032) (0)474-61 75 04
www.deteldertuinen.be

Op zoek naar meer inspiratie voor een zomers ontwerp? Klik hier!

Details

Soort: Achtertuin
Grootte: Middel (100-500 m2)
Ligging: Noord|Oost

Gegevens ontwerper

Mathieu en Annabelle
Wiedauwkaai 27a
9000 Gent
www.deteldertuinen.be
info@deteldertuinen.be