Pampasgras snoeien doe je één keer per jaar, eind februari of begin maart. Dit juweeltje onder de siergrassen heeft verder iets meer verzorging nodig dan zijn soortgenoten, maar is absoluut een aanwinst voor je tuin!

Wanneer pampasgras snoeien

Het einde van de winter, eind februari – begin maart is de beste tijd voor het pampasgras snoeien. Bij voorkeur doe je dit niet later omdat je dan misschien nieuwe, groene scheuten beschadigt.

Tot hoever snoei je pampasgras?

Tijdens de jaarlijkse snoeibeurt knip je pampasgras tot 25 cm boven de grond af. De stengels van dit gras kunnen erg scherp zijn dus bescherm je handen tijdens dit klusje met stevige tuinhandschoenen.

Onze selectie snoeischaren

Onze selectie snoeischaren:

De beste plek voor nieuw pampasgras

Op zoek naar het beste plekje in je tuin voor nieuw pampasgras? Kies een warm en zonnig plekje, daar zal deze plant het beste groeien. Plant het gras in het voorjaar op een voedzame en goed doorlatende grond.

Verzorging pampasgras bij droogte

Bij aanhoudende droogte heeft de plant flink veel water nodig. Je kunt het gras wat stikstof-arme mest geven.

 

Afbeelding: pampasgras snoeien

In de winter: bescherm het jonge gras

Bind de scherpe bladeren, als ze helemaal droog zijn, in de winter bij elkaar. En breng aan de voet wat tuinturf of blad aan. Vooral het jonge gras heeft bescherming nodig.

Mooie cultivars pampasgras kopen

Wil je een mooie sterke grote plant? Ga dan voor de Cortaderia selloana ‘Sunningdale Silver’, dit gras bloeit met zilverwitte pluimen, is sterk en kan tot 3 meter hoog worden.
Vind je dat maar saai? Kies dan voor Cortaderia selloana ‘Rendatleri’,  dit gras bloeit met prachtige rozeviolet kleurige pluimen en wordt tot 2,5 meter hoog.

Lees meer  Mulchen in de zomer

Bloeiwijze pampasgras cultivars

De vrouwelijke planten bloeien in september met volle, prachtige zilverwitte, roze of crème pluimen, dit is afhankelijk van de cultivar. Het gras is een echte blikvanger. Daarom staat pampasgras erg mooi midden in het gazon, voor het terras of langs een vijver. Afhankelijk van de cultivar kan het gras 3 meter hoog worden.  In de winter verkleuren de groene delen van het gras naar strogeel.

Lees ook: Verschillende soorten siergrassen