Als een waterval over de rand van het balkon, in hangmanden of in bakken en potten op het terras – de petunia is een decoratieve tuinplant. Door de gestreepte en gespikkelde bloemen, het kleurverloop, de witte randjes of verfijnde tekening is het een juweeltje voor iedere tuin of terras. Een makkelijke plant, die door de vele verschillende felle kleuren voor een zomers plaatje zorgt.

Juweel van de zomer

Met petunia’s, vroeger ‘de juwelen van de zomer’ genoemd, geef je aan dat je iemands gezelschap waardeert. En waar beter kun je in de zomer van iemands aanwezigheid genieten dan in de tuin? De plant is er in allerlei kleuren en variaties. Ben je niet zo van de felle, bonte kleuren, maar ga je voor een mysterieuze en donkere look, dan is ‘Black  Velvet’ heel geschikt voor jou. ‘Black Velvet’ bloeit namelijk gitzwart.

Bijen en vlinders

Dankzij de lange bloeiperiode van de lente tot de vorst ontstaat er met de Zuid-Amerikaanse petunia een ware bloemenzee in je tuin. Niet alleen een lust voor het oog, het is ook goed nieuws voor vlinders en honingbijen die er graag nectar komen ‘tanken’. Is de tuinplant over zijn hoogtepunt heen? Snoei hem dan; binnen no-time heb je weer een schatkist aan bloemen. Daarmee kun je weer volop van de bloemenpracht genieten.

Balkonplant

Petunia’s zijn prachtige planten voor op het balkon, bijvoorbeeld in een mooie hangmand. Wil je meer inspiratie opdoen voor je balkon? Klik dan hier

Bron en beeld: The Gardeners

Lees meer  De 11 mooiste kleine bomen