Deze salade met daslook smaak verrassend anders. De jonge blaadjes bezitten een echte knoflooksmaak. Dit gerechtje is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten
1 bosje waterkers
radijsjes
1 venkelknol
8 kropjes littlegemsla
1 granaatappel
daslook

Voor de dressing
1 el mosterd
wittewijnazijn
olijfolie
peper en zout

Bereiding Was de sla en waterkers en schik ze op een schaal. Snijd venkel en radijsjes in fijne plakjes, bijvoorbeeld met behulp van een mandoline.
Serveer met een aantal daslookbloemen of kies voor de eetbare bloemen van bieslook. Halveer een granaatappel en haal er met de lepel wat pitjes uit. Meng door elkaar en werk af met een dressing van mosterd, wittewijnazijn, olijfolie, peper en zout.

Tips & tricks
Daslook is een plant waarvan je alle delen kunt eten, ook de bloemen. De jonge bladeren bezitten een intense knoflooksmaak. Een aantal kwekers biedt daslook vanaf maart, april aan. Je plant daslook in luchtige grond die het water goed afvoert. Daslook heeft namelijk een hekel aan stilstaand water bij de wortels, dat werkt rot in de hand. Begin mei verschijnen de witte bloempjes in schermen. Na de bloei, vanaf juni, verdwijnen de bladeren. De kleine bolletjes nemen zo een hoop energie op om het seizoen erna opnieuw te groeien. Kweek dit heerlijke kruid in eigen tuin, zodat je lekker vaak de salade met daslook kunt eten!

 

 

Lees meer  Walnoten oogsten van je eigen notenboom