In deze bewaarspecial hebben we alle snoeionderwerpen gebundeld waarmee je het hele jaar door uit de voeten kunt. Gewapend met deze kennis, het juiste snoeigereedschap en een beetje lef wordt snoeien een fluitje van een cent!

Snoeispecial

De Snoeispecial is ook te bestellen in onze Vipwinkel!

Wij geven snoeitips over:

Rozen snoeien
Houd een paar basisregels in acht om rozen snoeien, laat je niet intimideren door een te wild uitgegroeide struik en bedenk dat er weinig mis kan gaan.

Hagen snoeien
Een goed geknipte haag bepaalt de uitstraling van je tuin. Veel bladverliezende en groenblijvende struiken zijn goed als haag te kweken.

Heesters snoeien
Struiken of heesters kunnen erg groot en wild worden als je ze niet jaarlijks snoeit. Ook kan de bloei zonder regelmatige knipbeurt behoorlijk teruglopen.

Help ik ga snoeien!
Veel tuinliefhebbers lijden aan snoei-angst. In deze snoeigids worden de meest gestelde vragen over snoeien beantwoord en helpen we je stap voor stap op weg om je heesters nog mooier te maken en je fruitbomen nog productiever!

Hoe snoei ik mijn hortensia?
De vraag die we het vaakst krijgen op de redactie is: Hoe snoei ik mijn hortensia? Om goed antwoord te kunnen geven, is het van belang dat je weet wélke hortensia er in je tuin staat.

Blader ook eens door deze Snoeispecial

 

Clematis en andere klimplanten snoeien
Sommige klimmers moet je drastisch snoeien om ze in toom te houden of de bloei te stimuleren, bij andere klimplanten is slechts een beperkte snoei nodig.

Blauweregen snoeien
Blauweregen kan eigenlijk niet zonder snoei. Het snoeien van blauweregen is een zorgvuldig klusje maar je wordt dan ook beloond met een massa prachtige bloemtrossen in het voorjaar.

Lees meer  Tuinseizoen november-december 2018

Fruitbomen snoeien
Fruitbomen gaan in de regel niet dood als ze verkeerd of helemaal niet gesnoeid worden, maar met wat extra zorg en de juiste snoei zullen ze het een stuk beter doen.

Bessen, frambozen en bramen snoeien
Mooie struiken boordevol bessen, frambozen en bramen, als dat geen reden is om regelmatig de snoeischaar ter hand te nemen!

Druiven snoeien
Druiven snoei je twee keer per jaar: in de winter valt de hoofdsnoei en in de zomer snoei je om de vruchttrossen extra licht te geven.

Sierbomen snoeien
Veel bomen hebben van zichzelf een mooie vorm. Soms is het wel zinvol om een boom enigszins in model te brengen, dat geldt zeker voor vormbomen zoals lei- en dakbomen.

Topiary
Met een paar mooie, in vorm gesnoeide bollen, kegels of spiralen, heb je altijd een blikvanger in de tuin. Vormsnoei of topiary is niet moeilijk, maar je moet wel een paar regels in acht houden.

Kuip- en kasplanten snoeien
Als de eerste zonnestralen in het voorjaar verschijnen is het tijd om de kuipplanten in serre of kas eens onder de loep te nemen.

Snoeikalender
Wanneer snoei je wat? Wij geven een handige leidraad wat je in de lente, zomer, herfst en winter kunt snoeien.

Lavendel snoeien
Lavendel is een klein blijvende heester die je twee keer per jaar moet snoeien om een mooie bossige en goed bloeiende plant te houden.

Het hele jaar een mooi gazon
Wil je ook een gezond diepgroen gazon waar je het hele jaar plezier van hebt? Dan moet je wel wat energie in je grasmat steken maar het resultaat mag er wezen!

Lees meer  Tuinseizoen oktober 2018

Volg ons ook op Instagram en blijf op de hoogte! 

Vandaag in de winkel: superhandige snoeispecial!

Een bericht gedeeld door Tuinseizoenmagazine (@tuinseizoenmagazine) op 3 Mrt 2017 om 3:04 PST