Even je rust pakken; het lijkt belangrijker dan ooit.  Zeker nu de nieuwste ontwikkelingen ons voorbij razen en we het idee hebben dat we zoveel mogelijk tegelijk moeten doen. Als je niet oplet, raak je je overzicht kwijt en kan er een gevoel van chaos ontstaan. Daarom is het fijn om af en toe even tot rust te komen. De onderstaande trendtuinen spelen in op dat thema, net als op de thema’s gezondheid en duurzaamheid. Elke trendtuin is een vertaling van de tijdgeest, elk op een andere manier.

Trendtuin 1: New Frontiers

Hou je van rust, maar kun je die technologische ontwikkelingen ook wel waarderen? Dan is deze tuin voor jou vast interessant. In deze tuin zit een sproeisysteem verwerkt dat je van afstand kunt bedienen. Daarnaast wekken zonnepaneeltjes energie op voor de tuinverlichting. Om de beleving van smart technologie door te trekken, worden (semi)-transparante en spiegelende materialen gebruikt, net als producten met iriserend effect om de onwerkelijke uitstraling te versterken. Het (overtollig) water kan wegvloeien via speelse watertegels in rvs goten. De innovatieve schermen in de tuin zorgen zowel voor rust als voor een futuristisch karakter. Tech en natuur komen hier samen. In de tuin zijn niet alleen de nieuwste snufjes aanwezig, maar uiteraard ook planten waar insecten en vogels blij van worden.

Tuin, trends, trendtuin, technologie, modern, automatisch, afwateringssysteem, zonwering, zonnepanelen, duurzaam

Tuin, trends, trendtuin, technologie, modern, automatisch, afwateringssysteem, zonwering, zonnepanelen, duurzaam

Met dank aan:
Griffioen Wassenaar – Planten
MBI – NCB grasklinkers
ACO Easygarden – Langstaafroosters
Luxform – Solar Tuinverlichting
Samson – Bank Twig
Elho – Potten
Gardena – Smart system regensensoren

Trendtuin 2: Soft Landing

De volgende tuin gaat uit van het idee dat de wereld mooier en vriendelijker moet worden. Er is behoefte aan verzachting en dat zien we terug in het zacht glooiend gras, ronde vormen, lekkere kussens en veel zacht aandoende beplanting. In deze tuin, met veel groen, kun je heerlijk tot rust komen. Het geeft je het gevoel alsof je opgevangen wordt in een heel groot kussen. De vriendelijke pasteltinten die gebruikt zijn, versterken deze zachtheid, evenals de semi-transparante zonwering. De bomen en het groen bieden in de zomer genoeg schaduw en zorgen tegelijkertijd voor de opname van regenwater. Ook zijn ze een prima geschikt voor vlinders, vogels en bijen. Het gazon is strak bijgehouden dankzij een handige robotmaaier. Wat is technologie soms handig!

Lees meer  Tijd voor Alliums

Trendtuin, soft landing, pasteltinten, zachte uitstraling, rust, zonwering, kussens, potten

Trendtuin, soft landing, pasteltinten, zachte uitstraling, rust, zonwering, kussens, potten

Met dank aan:
Urban Green Company – Groene wand
Griffioen Wassenaar – Beplanting
Martens Groep – Betonnen ringen
Capi Europe – Potten
Gardena – Smart system robotmaaier

Trendtuin 3: Harvesting Elements

Steeds meer mensen willen bijdragen aan een beter milieu. We focussen ons meer op duurzaamheid, recycling en hergebruik van materialen. Deze tuin speelt daar mooi op in. Voor een leefbare wereld zijn bomen en planten belangrijk, vandaar dat je in deze tuin veel groen ziet. De vele bomen en planten bieden daarnaast voedsel en veiligheid aan vogels en insecten zoals bijen en vlinders. Het water wordt opgevangen in een regenton met bijpassende potten. Ook mooie waterdoorlatende tegels zorgen ervoor dat de tuin een hevige regenbui aankan. Naast de kas, die het in contact staan met buiten versterkt, bevindt zich een goot met waterplanten die ook meehelpen aan de opvang van water. Als je van tuinieren houdt en je je graag wil onderscheiden met je tuin, dan is dit ontwerp echt iets voor jou!

Trendtuinen, tuin, trends, harvesting elements, kas, groen, tuinieren, waterdoorlatende tegels, duurzaamheid, recycling

Met dank aan:
Royal Well – Tuinkas Bourton
Griffioen Wassenaar – Vaste planten
MBI – Tegels GeoVegetale
Moerings – Waterplanten
Capi Europe – Potten
Edelman – Overige decoratie
Gardena – Smart system beregening
Terras & Trends – Keerwanden en U elementen

Bron: Tuinbranche Nederland
Fotografie: Maayke de Ridder

Lees ook: Bloembollentrends van 2019