Ontwerper Antoon Gouw ontwierp deze stoere weelderige voortuin. Wat opvalt is de speelse vorm van de verharding, het pad ligt in een curve. Om bij de voordeur te komen moet je echt door de tuin heen lopen en zo beleef je de tuin veel meer. 

De eigenaren wilden in hun zonnige voortuin graag een plekje om te zitten en daarom kwam er een hardhout vlonderterras. Want waarom zou je de voortuin niet benutten om heerlijk in te zitten? Als je achter weinig ruimte hebt óf omdat je gewoon extra zitgelegenheid wil. De verhoogde vlonder tussen de grassen vormt hier een lekker plekje in de zon.

Voor het benadrukken van de hoogteverschillen is de vlonder net even iets hoger gelegd. Ook de bakken waarin de olijfbomen staan zijn verhoogd.

Om de entree te benadrukken staat er aan weerszijden van de voordeur een hoge pot met een pluimhortensia. 

Antoon: “Als ik een voortuin ontwerp dan probeer ik om niet een heel directe route naar de voordeur te maken.” 

De helft van de beplanting bestaat uit siergrassen, afgewisseld met vaste planten.

Plattegrond

Details

Soort: voortuin
Grootte: 38 m2
Wensen: een zitplek, olijfbomen
Bijzonder: speelse vorm en hoogteverschillen

Tuinontwerp

Antoon Gouw, Antoon Gouw Tuinen
Klappermansstraat 48
2223 SW Katwijk
www.antoongouwtuinen.nl

Lees meer  Exclusieve Japanse watertuin - Noël van Mierlo