Yes, het is lente! TuinSeizoen april ligt vanaf 17 maart in de winkels en is verkrijgbaar via de Vipwinkel! We nemen een kijkje in de bostuin van Jeroen, gaan op de eco-tour én we laten je meegenieten van een vlammend schouwspel van keizerskroon en tulpen. Hier alvast een voorproefje! 

 

keizerskroon

Even op de thee bij onze tuincolumnistHelma Sjamaar brengt je van de ene ‘WOW’ naar de andere. Het begint al bij aankomst bij het schitterende woonhuis van de tuinfanaat. Samen met Matthé woont ze pal tegenover de monumentale kerk van Ternaard, in een voormalige pastoriewoning uit 1868. Een sprookjesachtig droomhuis in neoclassicistische stijl, die naar Helma’s eigen zeggen ‘veel en veel te groot is voor twee’. Maar ja, al je er eenmaal voor bent gevallen… Een tweede ‘WOW’ volgt bij het zien van de lenteborder achterin de tuin. In ‘de ril’ zoals Helma deze border noemt, is een perfect georganiseerd lentefeest losgebarsten. Voorjaarsbloeiers in baksteenrood, terracotta en geel dansen om elkaar heen, met ertussendoor confetti ’s van oranje, roze en rood. Vrolijke bostulpjes, kwieke keizerskronen en frivole Primula’s, samen vormen ze het perfecte lentefeest.”

“Het kleurenpalet van deze border herinnert aan onze vorige hond Wicca”, vertelt Helma. “Die overleed kort nadat wij hier in 2019 kwamen wonen. Wicca was oranjeblond, het is een soort herinneringspaadje aan haar…”

Het hele verhaal lees je in TuinSeizoen april.

Ook in TuinSeizoen april

  • WOW! Carnaval in de border
  • Aandacht voor de akelei
  • Ga aan de slag met een schaduwmoestuin
  • Nooit meer wateroverlast: alles over regenwaterinfiltratie
  • Met-wortel-en-al: de primula
  • Eco-chique ideeën voor je eigen tuin!
  • Daslook en meer om te oogsten uit de schaduwtuin
Lees meer  Digitale Snoeispecial: nu gratis lezen!
Foto: Helma Sjamaar