Wil je energie besparen in de tuin? Kies dan voor tuinverlichting op zonne-energie. Behalve het voordeel van de energiebesparing heb je met zulke verlichting ook geen last van bedrading in je tuin. Bovendien kun je tuinverlichting op zonne-energie vaak gemakkelijk verplaatsen.

Het principe van alle lampen op zonne-energie is hetzelfde: een lichtgevoelige cel gebruikt zonlicht als energie voor de lichtbron. Over het algemeen geldt: hoe feller het licht, hoe korter de lamp meegaat. Daarom zijn lampen op zonne-energie vaak minder fel dan standaardlampen.

Mooie effecten
De zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie, die vervolgens wordt opgeslagen. Verspreid door de tuin kunnen de lampen een mooi effect hebben op de uitstraling van je tuin. Ook als de lamp zelf niet zo sterk is

Solar verlichting biedt ook een uitkomst als je verlichting wilt aanbrengen in een bestaande tuin. Je hoeft dan je tuin niet overhoop te halen om bedrading aan te leggen.

Veel mogelijkheden
Er komen steeds meer mogelijkheden om tuinverlichting op zonne-energie toe te passen. Er zijn bijvoorbeeld lampen die wegvallen in de bestrating of verlichting die drijft op het water van de vijver. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een staande lamp kiezen, die je makkelijk kunt verplaatsen.

Lees meer  Tuinverlichting voor meer sfeer in de tuin