Zonder tulpen is de lente niet compleet.  Met de kleurrijke bloemen zijn schitterende tuincombinaties te maken. De vroegste trotseren standvastig de eerste frisse lentedagen.

 

Hyacinten

Omdat de bloei van hyacinten en vroege tulpen elkaar overlapt, kun je hiermee in april mooie combinaties maken. Hier bloeit de roomgele hyacint ’Yellow Queen’ samen met de Greigii tulp ’Für Elise’, een vroegbloeiend crèmegeel tulpje met blossige wangetjes.

tulpencombinatie

Levendige pasteltinten

In deze klassieke tuin met strakgeknipte buxusbollen zorgen bloeiende tulpen voor een feestelijke sfeer. Hier werd een mengsel van roze en pastels gebruikt, met onder andere ’Van Eyk’ (rozerood, prima voor verwildering), ’Dynasty’ (pittig roze met iets wit) en ’Flaming Purissima’ (grote bloemen, gevlamd zachtroze met wit).

tulpencombinatie4

Feest in rood-wit-blauw

Boven deze zee van blauwe vergeet-mij-nietjes zweven tulpen in roze en rood, zoals de dubbele, roze met witte ’Peach Blossom’ en de dieprood gevlamde ’Couleur Cardinal’. Het elegante meerbloemige witte narcisje ’Tresamble’ geeft de combinatie een fris accent.

Tulpen combineren

Bijpassend blad

De donkere bruinrode ’Ronaldo’ geraffineerd gecombineerd met het purperbruine blad van een Heuchera komt hier goed tot zijn recht.

tulpencombinatie11

Combineren met geraniums 

Het blad van geraniums kleedt tulpen prachtig aan, maar tijdens een warm voorjaar valt ook de bloei wel eens samen. Hier vormt een lilablauwe geranium een mooi duo met de roze tulp ’Peach Blossom’, met dubbele pioenachtige bloemen.

tulpencombinatie13

Helleborus

De purperen bloemen van Helleborus orientalis blijven bijzonder lang aantrekkelijk. Combineer ze eens met de roodpaarse tulp ’Negrita’, die vanaf eind april bloeit en behoorlijk goed terugkomt.

tulpencombinatie6a

Sereen wit met groen

De dubbele roomwitte bloemen met groene veertjes van de tulp ’Exotic Emperor’ lichten prachtig op tussen het blad van de borderplanten.

Lees meer  Combineren met tulpen

Benieuwd hoe je eindeloos van je tulpen kunt genieten? Klik hier voor handige verzorgingstips!