Een van de meest aantrekkelijke planten in de zomer is de vlinderstruik. Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant een magneet is voor vlinders!

Aantrekkingskracht
De vlinderstruik (Buddleja) is een betoverende verschijning met opvallende bloemtrossen die per soort variëren van 10 tot 30 cm lengte. Ook zijn ze in veel kleuren verkrijgbaar: wit, roze, blauw, lila en dieppaars. De bloemtrossen en doordringende geur hebben een enorme aantrekkingskracht op vlinders en honingbijen, ze doen zich tegoed aan de overvloedige nectar.

Vlinderstruik

Vlinderstruik planten
Je kunt de struik het hele jaar door planten, maar beter doe je dit niet wanneer het vriest of erg nat is, en ook niet tijdens een hittegolf. Zet hem op een zonnige plek en geef vervolgens flink water. Tijdens de bloei geef je regelmatig water en wat plantenvoeding. De beloning is een extra rijke bloei!

vlinderstruik in pot
Vlinderstruik op balkon en terras
Voor bloemen- en vlinderliefhebbers zonder tuin is er goed nieuws: er zijn ook dwergsoorten van de vlinderstruik verkrijgbaar! Je zet ze gemakkelijk in potten en bakken. Ook het balkon of terras wordt zo een vlinderparadijs!

Tip: Door uitgebloeide bloemen weg te knippen, stimuleer je de plant om langer door te bloeien.

Vlinderstruik

Tuinplant van de Maand
De vlinderstruik (Buddleja) staat in augustus als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren.

Lees meer over de vlinderstruik in Tuinseizoen augustus.

Lees meer  Een bloempot het hele jaar aantrekkelijk

In juli was de pluimhortensia tuinplant van de maand, lees hier meer over pluimhortensia’s.