Doordat het lekker koud is buiten, zitten we vaker binnen dan buiten. Hierdoor heb je vast gemerkt dat jouw tuin minder goed bijgehouden wordt dan tijdens de warmere dagen. Het wordt langzamerhand toch een stuk warmer. Daarom is het belangrijk om weer lekker aan de slag te gaan. Lees hier hoe je dat doet!

Tips

Allereerst is het belangrijk om als jouw planten bij te werken. Er zullen ongetwijfeld een aantal planten zijn gestorven door de kou. Daarnaast liggen er altijd wel wat bladeren op de grond. Het is belangrijk om dit alles te verwijderen, omdat veel insecten en andere diertjes hier hun huis van zullen maken. Knip daarnaast alle dode takken weg. Indien je heggen of bomen in de tuin hebt staan, is het belangrijk om deze te snoeien. Hiermee zorg je ervoor dat ze een mooie vorm behouden. Als je niet snoeit, zal deze plant al heel snel domineren in de tuin en de groei van andere planten belemmeren. Je kunt trouwens een, hakselaar huren bij Boels voor andere klusjes in de tuin om het minder zwaar te maken voor jezelf. Komt best wel goed uit, toch? Daarnaast moet je onkruid geen kans geven. Wees voorbereid en ga daarom regelmatig de tuin in om even te kijken of er onkruid groeit.

Tijd voor een nieuwe uitstraling

Je kijkt er enorm naar uit om aankomende zomer weer heerlijk te genieten van jouw tuintje. Je bent echter niet meer zo tevreden met de uitstraling ervan, dus wil je graag het een en ander aanpassen om de tuin levendiger te maken. Ga daarom op zoek naar een leuke tuinset bestaande uit stoelen of een bank en een klein tafeltje. Er is genoeg keuze. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een set bestaande uit hout of duurzaam. Lekker duurzaam en het geeft een natuurlijke uitstraling! Ook zijn er sets bestaande uit kunststof. Het kan daarnaast ook leuk zijn om de muur van jouw huis een beetje op te fleuren met leuke versierinkjes. Een stevige stelling huren is dan wel zo handig, zodat het decoreren veilig en gemakkelijk verloopt. Daarnaast kun je planten aan jouw tuin toevoegen als je dit nog niet hebt gedaan. Een tuin met stenen is namelijk minder goed voor het milieu, omdat het (regen)water moeilijker of zelfs niet wegloopt.

Lees meer  Je tuin klaarmaken voor het tuinseizoen van 2023

Tijd om jouw tuin dus klaar te maken voor de lente met behulp van de handige tools van Boels!