Met een fraai boeket uit eigen tuin krijgt je tuinfeestje of huiskamer meteen sfeer. Knip ze uit eigen tuin en als je niet genoeg oogst hebt, kun je ook een mooie mix samenstellen van bloemen uit de winkel en bloemen uit je tuin!


1. Zachtroze wolk
Al aan het begin van de zomer staan de pioenen in bloei. De gevulde bloemen ogen vrij zwaar en daarom is het mooi om ze te combineren met een luchtigere bloem zoals roze Astilbe. Hierdoor ontstaat een heel romantisch geheel!

boeket met pioenen
2. Gevuld mandje
Met eenvoudige middelen kun je verrassende resultaten behalen. Hier is een simpel wit mandje op een tuintafeltje geplaatst. In het mandje staan glazen vaasjes die gevuld zijn met allerlei zomerbloemen zoals vuurpijl (Kniphofia), duifkruid (Scabiosa), Triteleia, Gloriosa, kamille, Celosia en dille (Anethum).

boeket uit eigen tuin
3. Snoepkleurtjes
De subtiele combinatie van roze en lichtblauw zorgen voor een weelderig en toch ingetogen boeket. De gekozen bloemen zijn: Campanula, dahlia, duifkruid (Scabiosa), violier (Matthiola) enTriteleia.

boeket uit eigen tuin
4. Groen juffertje
In deze vaas zijn witte leeuwenbekjes (Antirrhinum) gecombineerd met de subtiele bloemen van vrouwenmantel (Alchemilla) en de groene variant van juffertje-in-het-groen (Nigella). Ontzettend leuk om zo’n arrangement in een boom te hangen!

 boeket uit eigen tuin
5. Uitbundig kleurenfeest
De gladiool heeft het lang moeilijk gehad en werd als ‘tuttig’ afgeserveerd maar inmiddels is de gladiool weer helemaal terug en niet alleen als boeket voor wie de Vierdaagse heeft gelopen. Maak een zo bont mogelijke combinatie die voor veel spektakel zorgt.

gladiolen boeket
6. Aandachtstrekker
De combinatie van blauw, geel en oranje is gewaagd maar nooit saai. Het juiste evenwicht tussen hoog en laag maakt dit boeket zo mooi. De gebruikte bloemen zijn Celosia, ridderspoor (Delphinium), vrouwenmantel (Alchemilla), ereprijs (Veronica) en gele afrikaantjes (Tagetes).

Lees meer  De volkstuin van Peggy Knobel

boeket uit eigen tuin

Hier word je vast ook heel erg blij van: bloemen plukken uit eigen tuin