Door hun natuurlijke uitstraling zijn houten tuinmeubels nog steeds heel geliefd. Als je het hout tegen invloed van weer en wind beschermt, blijft het mooi en gaat het lang mee.

Naast kunststof en weersbestendig wicker worden er ook nog steeds veel tuinmeubelen van hout gemaakt. Hout blijft een tijdloos materiaal en past in veel tuinen door zijn natuurlijke uitstraling. In ons wisselvallige klimaat heeft hout het echter zwaar te verduren. Als je het een beschermlaag geeft van olie of beits, gaat het langer mee.

Hardhout teak 

Voor hardhout zoals teak zijn er ook speciale middelen op de markt, waarmee je vergrijsd hout op kunt frissen. Daarna impregneer je het hout met een speciale olie, zodat het bestand is tegen de grillen van ons klimaat. Zo blijven je houten meubels mooi en gaan ze langer mee!

Milieuvriendelijke houten tuinmeubelen

Hardhouten tuinmeubelen zijn het meest vochtbestendig en blijven daardoor het langst mooi, maar zijn helaas niet altijd milieuvriendelijk. Als je toch graag houten tuinmeubelen wilt, kies dan voor hout met een FSC – of PEFC-keurmerk. Dit betekent dat het hout uit een ecologisch verantwoord bos komt. Europees hardhout of eikenhout is wel milieuvriendelijk en duurzaam.

Tuinmeubelen in de winter naar binnen

Zet je tuinmeubelen in de winter binnen; je gebruikt ze dan waarschijnlijk toch niet en zo zijn ze direct goed beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Geen beschutte plek waar je je tuinmeubelen binnen kunt zetten? Bescherm ze dan met een beschermhoes, doek of zeil.

Bekijk ook: 5 tips voor een fijn terras

Lees meer  Je moestuin in de spotlights met een blog of vlog