Toen de kinderen het speelgazon en de trampoline niet meer gebruikten, besloten de eigenaren hun tuin op de schop doen. Ze wilden een relaxtuin, om buiten gezellig te kunnen vertoeven. Modern maar toch romantisch, met een grote variatie aan planten en niet al te veel onderhoud.

Emil Veldboer

“De eigenaren hebben ooit een deel van de tuin van de buren gekocht en daarom bestaat de tuin nu uit twee rechthoeken die aan elkaar zijn geplakt”, vertelt John Bijlsma, directeur van Visio Vireo.

terras

Relaxtuin met terras

In het achterste, hoger gelegen tuingedeelte kwam een royaal eetterras en bij de woning een groot terras om heerlijk te loungen. Het terras bestaat uit betonkasseien, een relatief nieuw product.

relaxtuin

Fraaie zichtlijn

Om samenhang te krijgen laten de tuinontwerpers van Visio Vireo altijd materialen en kleuren in de tuin op verschillende plaatsen terugkomen. Zo komt de op maat gemaakte erfafscheiding zowel in het lage als hoge tuindeel terug. De verhoogde plantenbak verbindt eveneens hoog en laag en vormt een prachtige zichtlijn vanuit huis. De traptreden zijn gemaakt van Chinees hardsteen, net zoals de afdekrand van de verhoogde plantvakken in het eerste tuingedeelte.

tuinontwerp lekker relax

Wateroverlast

In de oude situatie was in het eerste, lager gelegen tuingedeelte vaak sprake van wateroverlast. Daarom is in dit gedeelte op enkele plekken verticale drainage aangebracht en is hier het grote, verhoogde plantenvak gemaakt.

tuinontwerp

Tuin
Achtertuin van vrijstaande woning van 260 m2 gericht op het oosten. De relaxtuin heeft een ongebruikelijke vorm omdat eerder een deel van de tuin van de buren is aangekocht. Het achterste tuingedeelte ligt hoger dan het gedeelte bij de woning.

Lees meer  Betty in Wonderland

Bewoners
Gezin met twee opgroeiende kinderen.

Wensen
1 moderne tuin met romantische sfeer
2 loungeterras
3 grote variatie aan planten
4 gazon
5 oplossing voor wateroverlast

Tuinontwerp en tuinaanleg
Visio Vireo Tuinen
Franseweg 62a
4651 GG Steenbergen
www.visiovireo.nl

Het hele artikel lees je in TUINOntwerp 2015.

Lees ook: Stoere strandtuin