Wist je dat sommige gemeentes subsidies verstrekken voor het vergroenen van je dak of tuin? Een groen dak of groene tuin is goed voor het milieu en het dierenleven. Benieuwd of jouw gemeente subsidie geeft? Kijk dan op Groenesubsidiewijzer.nl.

Waarom een groene tuin?

Een groene tuin werkt verkoelend en zorgt tegelijkertijd voor minder wateroverlast. Doordat planten al een deel van het regenwater opvangen, wordt het riool ontlast. Bovendien zijn groene tuin ook aantrekkelijker voor allerlei dieren die belangrijk zijn voor ons ecosysteem. Met een duurzame tuin ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, namelijk droogte, hitte en extreme neerslag.

De Groenesubsidiewijzer

Milieu Centraal lanceerde onlangs de Groenesubsidiewijzer, waarin je een actueel overzicht van beschikbare subsidies voor het vergroenen van tuinen en daken vindt. Je kan zien of jouw gemeente subsidies verstrekt en onder welke voorwaarden.

Groene daken met de buurt

Sommige subsidies worden alleen verstrekt onder bepaalde voorwaarden. Zo kan er bijvoorbeeld geëist worden dat je minimaal over een bepaald aantal vierkante meters aan dakoppervlak beschikt om subsidie  voor een groen dak te krijgen. Je kunt daarom overwegen om samen met je buren subsidie aan te vragen. Op die manier maak je de hele buurt op een goedkopere manier een stuk groener.

Lees meer  Diervriendelijke en kleurrijke stadstuin