Ontwerper Pieter Maes ontwierp deze bijzondere voortuin met een vlonderterras, buitenhaard, een strakke vijver en natuurlijk heel veel kruiden! Deze zonnige voortuin in mediterrane sfeer heeft de eigenaren veel te bieden. 

 

Diagonale lijnen

Deze tuin valt op door de diagonale lijnen en hoogteverschillen; behalve een verhoogd vlonderterras is er ook een verhoogde vijver – waar de eigenaren vanuit hun verlaagde zithoek in de woning mooi op uitkijken – en rondom het eetterras zijn verhoogde kruidenbakken aangebracht. “Hoogteverschillen in een tuin maken het ontwerp net iets aangenamer” aldus Pieter. “Zonder hoogteverschillen zie je alles in één keer en dat proberen we te vermijden.” Ook de diagonalen hebben volgens hem meerwaarde. “Als je in kleine tuinen met diagonale lijnen werkt, dan krijg je een veel ruimtelijker gevoel door de zichtassen die er ontstaan.”

 

Vanuit de slaapkamer en de verdiepte zithoek is er goed zicht op de verhoogde vijver. 

 

Vanaf de deur van de slaapkamer loopt een recht pad van stapstenen naar het wellnessgedeelte. 

Wellness

Het hoofdpad bestaat, net als het knusse eetterras, uit Mignonette siergrind in een beige tint; deze versterkt de mediterrane sfeer en past mooi bij de kleur van gevels. Dit type grind wordt ook wel rolgrind genoemd omdat de kiezels een ronde vorm hebben, waardoor ze blootvoets goed beloopbaar zijn. En wat is er nou fijner dan op blote voeten door de tuin te kunnen lopen? Vooral hier, omdat je vanuit de tuin zó het wellnessgedeelte in stapt.

 

Plattegrond

 

Details

Soort: voortuin
Grootte: 75 m2
Ligging: zuidwesten
Woning: moderne woning die overloopt in een kantoorgebouw
Bewoners: een echtpaar met opgroeiende kinderen
Wensen: voortuin voor privégebruik, rustig, mediterrane sfeer, waterelement
Bijzonder: met deze bijzondere voortuin behaalde Pieter Maes bij de competitie Vlaamse tuinaannemer 2014-2015 goud in de categorie ‘Jong Talent’

Lees meer  Stoere strandtuin

 

Tuinontwerp

Pieter Maes, Guerill tuinen
www.guerill.be 

 

Bekijk ook