We komen weer een stapje dichter bij het voorjaar. Ook in februari is er al genoeg te doen in de tuin. Zo kun je al snoeien, planten en zaaien. Aan de slag dus!

Snoeien

Veel bladverliezende bomen en heesters kun je het best snoeien wanneer ze in rust zijn, als het tenminste niet vriest.

  • Zomerbloeiende clematis
  • Blauweregen
  • Vijg
  • Peer en appel
  • Planten met gekleurde takken (bijvoorbeeld Cornus siberica)
  • Herfstbloeiende framboos

Planten

Ook kun je bladverliezende bomen en heesters nu nog goed verplanten. Verder kun je rozen met kale wortel, frambozen, bramen en bessen nu ook planten. Planten met een kale wortel of bomen en heesters uit de vollegrond kun je namelijk alleen in de winter aanplanten. Dan zijn deze planten in rust.

Wacht ook niet te lang met het planten van hagen en bomen. Hier geldt, hoe eerder je ze nu plant, hoe beter.

Om je hagen een goede start te geven, kun je wat compost of bodemverbeteraar door de grond mengen. Werk in ieder geval geen mest door het plantgat, hierdoor kunnen de wortels verbranden.

Is de grond, na de regen van afgelopen tijd te nat? Wacht dan liever een paar dagen tot de grond wat minder vochtig is. Daarnaast moet je ook niet planten tijdens vorst.

Zaaien

Ook in de moestuin is genoeg te doen. Buiten zaaien kan nog niet, hier is het nog te koud voor. Maar binnenshuis kun je gerust beginnen. Zo kun je nu zomerprei, chilipeper, paprika, aubergine, zomerkolen en radijs zaaien.

De tuin in februari

Ook in deze koude maand kan de tuin er nog prachtig uit zien. Hier lees je meer over de tuin in februari.

Lees meer  Tuinklusjes maart