Tuinontwerper Jacqueline Volker ontwierp deze voortuin in Roden. Dit is nu de ultieme plek om te relaxen, door de rustige ligging maar ook door twee heerlijke zitplekjes. 

Optimale privacy

Hoog opgaande siergrassen en wintergroene bamboe zorgen in de zomer – samen met een grijsbladige treurpeer (Pyrus salicifolia ‘Pendula’) en een al in de tuin aanwezige roodbladige Japanse esdoorn – voor optimale privacy. “In juni zijn de grassen zo hoog, dat bewoner Herma helemaal vrij zit”, aldus Jacqueline. “Het zitplekje bij de voordeur geeft helemáál privacy, ook vroeg in het voorjaar want de bamboebosjes van Fargesia zijn heel strategisch geplaatst.”

 

Zicht op de voortuin vanaf de overkant langs het voetpad.

 

De vrolijke entree van de woning vormt tevens een beschut avondterras.

 

Cadeautje

Op de zitplek middenin haar voortuin geniet Herma van de ochtendzon. Bij de overdekte zitplek bij de voordeur zit ze vaak ’s avonds. Hier ligt een eikenhouten vlonderterras dat voor het ‘binnen-buiteneffect’ aansluit op de houten vloer binnen. Omdat hier een aansluitpunt voor de laptop is gemaakt, kan ze hier heerlijk buiten werken. Vijf jaar na aanleg beschouwt Herma haar voortuin nog elke dag als een cadeautje. Ook Jacqueline is blij met het resultaat: “Sommige tuinen pakken uiteindelijk nóg beter uit dan je van tevoren had bedacht.”

 

Herma geniet elke dag van haar voortuin die een heerlijk ongedwongen sfeer heeft. 

 

Ook het gemeenschappelijke pad naar de voordeur bestaat uit graskeiblokken; hier zijn de keitjes ingevoegd met cement zodat ze ook met hakken aan makkelijk beloopbaar zijn. 

 

Lees meer  Mediterrane tuin

De knusse zitplek middenin de tuin biedt in de zomer volop privacy dankzij de bamboe en siergrassen. Een bohemian paradise!

 

Details

Soort: voortuin
Grootte: 50m2
Ligging: oosten
Woning: geschakelde woning, aan de achterkant gelegen aan een woonerf en aan de voorkant aan een openbaar voetpad
Bewoners: vrouw van middelbare leeftijd
Wensen: zitplek voor ’s ochtends en ’s avonds, organische vormen, rustige tuin, veel groen, weinig bloemen, Japanse esdoorn behouden, privacy, onderhoudsvriendelijk
Bijzonder: de tuin grenst aan een smal, openbaar voetpad

 

Tuinontwerp

Jacqueline Volker, StyleGardens
www.stylegardens.nl

 

Fotograaf

Frans de Jong

 

Bekijk ook: