Ontwerper Joost Elshoff ontwierp deze L-vormige tuin. In de tuin is gebruik gemaakt van stoer materiaal en rustige kleuren. Deze kleuren sluiten aan op het interieur van de bewoners. Verder heeft de tuin veel zitruimte en weinig onderhoud. Maar wat toch wel het meest in het oog springt is de loper van steigerhout. 

 

Informele zitruimte 

Omdat de tuin voor een groot deel uit verharding bestaat, kunnen de bewoners overal hun tuinstoelen neerzetten. Er is dus veel ‘informele’ zitruimte, alleen bij de openslaande deuren is een terras met loungemeubels en een vuurschaal.

Alleen bij de openslaande deuren is een terras, verder is er veel informele zitruimte. 

 

De loper van steigerhout betrekt deze hoek, die vanuit het huis niet zichtbaar is, bij de tuin. 

 

Luchtig gordijn

De beplanting is overzichtelijk en bestaat uit slechts enkele soorten. “Het is speels en groen, met veel wintergroen.” aldus Joost. “Er is een rustige basis, daarbij is er door de fijne en weelderige texturen een contrasterende werking met de verder grove materialen in de tuin. “Je kijkt een beetje door de beplanting heen, want deze is transparant en vormt een luchtig gordijn. De meeste planten zijn wintergroen, maar Molinia niet; deze behoudt echter wel structuur, waardoor hij een mooi winterbeeld geeft.” Tussen dit ijle siergras staat Verbena bonariensis, een hoge transparante plant die de hele zomer door bloeit met lila bloemhoofdjes aan hoge stengels.

 

Het steigerhout zorgt voor een warm accent in de tuin. 

 

Plattegrond

 

 

Details

Soort: L-vormige achtertuin
Grootte: 75 m2
Ligging: zuiden
Woning: geschakelde woning
Bewoners: een jong stel
Wensen: weinig onderhoud, tuin die aansluit op het interieur, aanwezige dakplataan behouden
Bijzonder: de loper van steigerhout betrekt elk hoekje bij de tuin en geeft een warm accent.

Lees meer  Mediterrane tuin

 

Tuinontwerp

Joost Elshoff, De Tuin in – Tuinarchitectuur Losser
www.detuinin.nl

 

Bekijk ook