Half vetplant, half oleander: het resultaat is deze fraaie woestijnroos (Adenium obesum), een prachtige plant voor in huis.

Zoals de naam al zegt, is deze plant afkomstig uit de woestijn. Daarom heeft woestijnroos (Adenium obesum) dan ook veel zonlicht nodig, ideaal is een plaatsje op het zuiden. De oost- of westkant is mogelijk, maar dan bloeit hij zeker vier weken later. Op een plaatsje zonder zonlicht bloeit hij niet of nauwelijks, houd het gordijn dus open!

Bloeitijd van de woestijnroos

Zodra de lichthoeveelheid toeneemt in maart/april, bloeit de plant helemaal op. De eerste bloei is tot eind juli. Na een kleine rustpauze bloeit hij van september tot oktober nog een keer. woestijnroos

Rusttijd

Als woestijnroos (Adenium obesum) in oktober langere tijd bij een temperatuur van 15 graden staat, lijkt het voor hem rusttijd en laat hij zijn bladeren vallen. Staat de plant op een warme plaats, dan groeit hij de hele winter door. Draai de plant geregeld, want hij groeit naar het licht toe.

Voeding

Als er bladeren aan de plant zitten, heeft de plant veel water nodig. Geef genoeg water maar laat de aarde af en toe wel uitdrogen. In de winter geef je de planten zonder bladeren of planten op een koele plaats minder water. Van maart tot oktober bemest je de plant om de twee weken. woestijnroos

Verpotten

Verpot de plant één tot twee keer per jaar. Tussen juli en september is het de beste tijd daarvoor: tussen de eerste en twee bloei dus.

Snoeien woestijnroos

Als de plant te groot wordt, kun je hem tot de helft terug snoeien. Juli is hiervoor de meest geschikte maand. Pas gesnoeide planten hebben rust nodig, ze mogen de eerste vier weken niet meer gesnoeid worden. Het is normaal als er wat oude bladeren afvallen na het snoeibeurtje. Zijscheuten die zich aan de onderstam ontwikkelen, knip je af.

Lees meer  Alternatieven voor buxus

Let op: woestijnrozen (Adenium obesum) zijn net als oleander giftig, wees dus voorzichtig met kinderen en huisdieren!